Preskočite na glavni sadržaj

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove kroz audicije. Sljedeća je na rasporedu u utorak, 15. listopada
vrijeme: 15.10.2019.
url: https://www.igk.hr/
Audicija će se održati u 19 sati u dvorani B4 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER – Unska 3).

Kako ističu u priopćenju iz Zbora, za postati "Goranovcem" nije potrebno imati glazbenu naobrazbu ni iskustvo, već položiti audiciju na kojoj se procjenjuje sluh i raspon glasa kroz ponavljanje jednostavnih muzičkih sekvenci koje će dirigent odsvirati na klaviru.

U pripremnom razdoblju takozvanog B zbora novi članovi će imati priliku učiti Beethovenovu Missu Solemnis koju će Kovačić izvesti 7. veljače sa Zagrebačkom filharmonijom, a uslijedit će i Brucknerov Te Deum te Mahlerova 3. simfonija.

Prošlu koncertnu sezonu Goranovci su započeli dvostrukom izvedbom veličanstvene 8. simfonije Gustava Mahlera. Izveli su i Brahmsov Requiem te Haydnovu Nelson misu, a doprinijeli su i sjećanju na Olivera Dragojevića izvedbom pjesme Dva put san umra.
Sezonu su zaključili sad već tradicionalnom turnejom u Dubrovnik gdje su u sklopu 70. Dubrovačkih ljetnih igara izveli Beethovenovu 9. simfoniju.
Zbor je u svojih 71 godinu postojanja izvodio vrhunska klasična djela u suradnji s poznatim orkestrima, dirigentima, solistima i drugim zborovima. Proteklih godina Akademski zbor Ivan Goran Kovačić na pozornici je stajao s Josipom Lisac, Radojkom Šverko, Andreom Boccelijem, Maksimom Mrvicom, Invom Mulom i Joséom Carrerasom. (Hina)