Preskočite na glavni sadržaj

Književni susreti s Julijanom Matanović, Pavlom Pavličićem i Ivanom Šojat u Velikoj Gorici (dio programa je otkazan!)

Na ovogodišnjem izdanju malog književnog festivala Turbooks gostuju Julijana Matanović, Pavao Pavličić i Ivana Šojat. U ulozi moderatorica ovih književnih susreta naći će se velikogoričke književnice Jasminka Tihi-Stepanić i Željka Horvat-Vukelja, što će ovim književnim razgovorima dati novu i zanimljivu dimenziju. (Zbog bolesti autorice naknadno je otkazan književni susret s Ivanom Šojat!)
vrijeme: 16.10.2019. 19 h
mjesto: Velika Gorica; Gradska knjižnica Velika Goric,a Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37
url: http://www.knjiznica-vg.hr/

Srijeda, 16. listopada 2019., 19.00 sati

„Ljuta godina“ Julijane Matanović
gošća: Julijana Matanović, književnica
moderatorica: Jasminka Tihi-Stepanić, književnica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Prva večer festivala rezervirana je za druženje s književnicom Julijanom Matanović. U razgovoru će naglasak biti na njezinoj najnovijoj knjizi “Ljuta godina”. Omiljena književnica, sa srcem uvijek na reveru, u knjizi kolumni „Ljuta godina: zapisi internetske novakinje“ donosi niz dnevničko-esejističkih zapisa i u svom nas prepoznatljivom emotivnom i neposrednom stilu ponovno oduševljava svojim pisanjem. Susret će moderirati književnica Jasminka Tihi-Stepanić.
 
Četvrtak, 17. listopada 2019., 19.00 sati

Pohvala Pavlu Pavličiću
gost: akademik Pavao Pavličić, književnik
moderatorica: Željka Horvat-Vukelja, književnica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Književni susret s Pavlom Pavličićem u kojem ćemo imati priliku čuti više o njegovim recentnim i zanimljivim knjigama “Pohvala starosti” i “Pohvala tijelu”. Pisac, književni teoretičar, profesor i akademik Pavao Pavličić nedavno je objavio impresivnu stotu knjigu u svom bogatom opusu – roman „Bakrene sove“ kojim se vraća fantastičnim korijenima svoje proze, ali i ostaje u žanru istražiteljskog romana na kakve smo navikli iz njegova pera. S druge pak strane, esejističke knjige „Pohvala starosti“ i „Pohvala tijelu“ malo su koga ostavile ravnodušnim u vremenu kada se na nepoželjnost jednog i nesavršenosti drugog gleda prijekim pogledom. Kroz razgovor o smjeru njegova daljnjeg književnog opusa vodit će nas književnica Željka Horvat-Vukelja.
 
Petak, 18.  listopada 2019., 19.00 sati - Otkazano!

U potrazi za Slavonijom Ivane Šojat
gošća: Ivana Šojat, književnica
moderatorica: Željka Horvat-Vukelja, književnica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Na zadnjoj večeri malog književnog festivala gostuje osječka književnica Ivanu Šojat, autorica koja nas je oduševila svojim romanima “Unterstadt”, “Jom kipur” i “Ezan”. Dok je u „Unterstadtu“ opisivala povijest jedne osječke obitelji, dok se glavni lik “Jom Kipura“ borio s demonima zaostalima u njemu nakon Domovinskog rata, dok je pred našim čitateljskim očima umirao pripovjedač „Ezana“ u nekoj udaljenijoj povijesti, čini se da je Ivana uvijek pisala prije svega o Slavoniji i njezinoj povijesnoj sudbini. Kroz razgovor s autoricom vodit će nas književnica Željka Horvat-Vukelja.