Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Dina Zrneca 'zrenez zernez zernetz'

Otvorenje izložbe 'zrenez zernez zernetz', vizualnog umjetnika Dina Zrneca, održat će se u petak, 18. listopada, u 19 sati, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.
vrijeme: 18.10.2019.
mjesto: Zagreb, Tehnički muzej Nikola Tesla
url: http://www.cimo.hr/

Izložba je nastala u okviru projekta BOSA - Briefing on Soft Art kojeg provodi CIMO - Centar za istraživanje mode i odijevanja. Ovim projektom i izložbenim programom CIMO Centar se fokusira na suvremene umjetničke prakse s ciljem propitivanja pojma softness (tradicionalno povezan s područjem tekstilne umjetnosti). U izložbenom programu predstavit će se nekoliko različitih umjetničkih pozicija s ciljem kontekstualiziranja ovog pojma u području vizualnih umjetnosti i suvremenih umjetničkih praksi.

zrenez zernez zernetz prva je izložba u okviru BoSA projekta nastala u produkcijskoj suradnji s proizvođačem taftanih tepiha Regeneracija iz Zaboka.

Iz teksta: Slika, slike, slika
 
”Kroz prizmu ovog oblika djelovanja u umjetnosti može se sagledati i aktualna umjetnička praksa Dine Zrneca koji kroz različite medije i postupke fokusira, propituje i re/kreira problem slike danas na marginama njene sveopće globalne dominacije. Konceptualizirajući novu situaciju slike koja je ograničena određenom umjetnikovom namjerom, Zrnec otvara prostor „arhive slika“ i otkriva skriveno djelovanja vizualne memorije kako u kolektivnom imaginariju tako i u individualnoj imaginaciji.” (Sonja Briski Uzelac)
 
Opširnije →
 
Izložbu je moguće razgledati do petka, 15. studenog, u radnom vremenu Tehničkog muzeja.

Utorak - petak: 9 - 17 h
Subota i nedjelja: 9 -13 h
Ponedjeljkom i državnim blagdanima zatvoreno.
Ulaznice za izložbu vrijede za stalni postav.