Preskočite na glavni sadržaj

Iva Džaja predstavlja se u galeriji Kluba Kocka

U četvrtak, 17. listopada, s početkom u 20 sata, u galeriji Kluba Kocka u Splitu, održat će se otvorenje izložbe 3.13 mph, umjetnice Ive Džaja, u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA. 
vrijeme: 17.10.2019.
mjesto: Galerija Kluba Kocka, Split
Iz simboličkih u apstraktne, mlada umjetnica Iva Džaja nas potpuno neopterećeno vodi u šetnju kroz prizore koji su okupirali njeno fotografsko oko u periodu od oko posljednje dvije godine dok je besciljno lutala urbanim prostorima. Iako su dio naše svakodnevice, često ne primjećujemo putanje i okruženje kojima se krećemo. Iva je upravo tom dijelu života – putevima kojima svakodnevno prolazi, posvetila pažnju i odlučila bilježiti zanimljivosti i motive koje donose. Bez ikakvog polazišnog koncepta i teme, spontano i nepretenciozno, počela je kroz eksperimentalni proces prikupljati fotografije koje u ovoj izložbi objedinjuje pod zajedničkim nazivnikom i time zaokružuje cjelinu koja ujedno određuje kraj jedne njene životne faze. Inače, 3.13 mph označava mjernu jedinicu prosjeka ljudskog hoda – informacija koju je Iva negdje pronašla te ju prigodno odlučila iskoristiti za naslov izložbe. Radi se o seriji od petnaest fotografija od koje su prve četiri nastale analogne dok su sve ostale digitalne, tek malo obrađene. (iz predgovora izložbe)

Kustosica: Ivana Vukušić

Iva Džaja rođena je 1992. godine u Splitu. Godine 2012. upisuje studij slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a 2017. odlazi na Erasmus + semestar u Muthesius Kunsthochschule u Njemačkoj. Završila je filmsku školu u Kino klubu Split. Diplomirala je 2018. u klasi profesora Viktora Popovića na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Do sada je sudjelovala na jednoj samostalnoj i nekoliko grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/919440618435020/
https://mavena.hr/