Preskočite na glavni sadržaj

Mani Gotovac: 'Rastanci'

U četvrtak, 17. listopada, u 19 sati, u 'Botaničaru' će se održati promocija knjige 'Rastanci' autorice Mani Gotovac. Na promociji sudjeluju Andrea Zlatar, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.
vrijeme: 17.10.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Botaničar, Trg Marka Marulića 6
url: https://www.vbz.hr/
Novi roman Mani Gotovac potresna je i beskompromisna priča o cjeloživotnoj ljubavi u kojoj nastupaju brojne velike figure naše kulturne scene od sredine sedamdesetih do danas. Premda se bavi onim najkompleksnijim i najsuptilnijim vezama među ljudima – koje nikad do kraja ne razumijemo ali zbog kojih živimo - roman je ispisan furiozno, a tako se i čita, u dahu. A to se može samo s iznimnim spisateljskim umijećem, koje uspijeva uhvatiti i prikazati i ono što se nikako ne može racionalno objasniti i raščlaniti. Mani Gotovac napisala je veliki ljubavni roman, ali istovremeno i fascinantnu kroniku jednog vremena i nekog boljeg, finijeg, građanskijeg Zagreba.
 

Drago Glamuzina
 
Sve počinje prekidom. Zapisao je  Paul Valéry. Vani sipi hladna kiša. Cmizdri, malo pada, malo ne. Otvaram kišobran, zatvaram ga. Vlažno je, nelagodno.  Kao da je ta kiša više u tijelu nego u oblacima. Moja prijateljica na putu od Marulićeva spomenika pa do Mihanovićeve još desetak minuta melje najnovije tračeve. Kažem joj da žurim.  Ne čuje me, ne čujem je. Melje. Pozdravljam, ponavljam - žurim. Hodam sporo. Iznenadio me jutros mobitel. Negdje oko 11 sati. Zapravo SMS. „Čekam te u Esplanadi na večeri.  Budi točna.“
(odlomak iz romana)