Preskočite na glavni sadržaj

Izložba radova primijenjene umjetnosti - Od umijeća do umjetnosti

U petak, 18. listopada 2019., u 19 sati, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, otvara se sad već tradicionalna, izložba 'Od umijeća do umjetnosti' na kojoj ove godine izlažu polaznici umjetničkih radionica keramike, suvremenog nakita i tkanja. 
vrijeme: 18.10.2019.
mjesto: POU Zagreb, Ulica grada Vukovara 68
url: https://www.pou.hr/

Ove radionice u POU Zagreb imaju tradiciju održavanja dulju od 30 godina te su po mnogo čemu jedinstvene u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

Izložba Od umijeća do umjetnosti ove godine ima još i posebnu, dodanu vrijednost. Naime, uvrštena je u program najveće participativne kulturne  manifestacije u Europi-Dani europske baštine 2019. Stoga  je tema za sve sudionike bila kulturna baština koja nas u vrijeme globalizacije, podsjeća na našu kulturnu raznolikost te na obvezu njenog njegovanja i prenošenja svijesti o njoj mlađim generacijama.

Obiteljska čipka pretočena u keramički rad, rozeta katedrale u Šibeniku korištena kao motiv za izradu privjeska ili tradicionalni način tkanja korišten pri izradi torbica te svi ostali izvrsni izlošci pričaju, svaki za sebe, priču o važnosti kulturne baštine u našim životima te nam još jednom pokazuju put kako umijećem možemo doći i do umjetnosti.

Izložbu možete pogledati do 22.11.2019., svakim radnim danom od 8 do 20 te subotom od 8-14 sati.