Preskočite na glavni sadržaj

'Priča o dva brata' premijerno u Hrvatskom domu Vukovar

'Priča o dva brata' Igora Knižeka, u režiji Roberta Raponje, nova je profesionalna predstava za djecu Scene Martin Hrvatskog doma Vukovar. Svečana premijera predstave održat će se u utorak, 22. listopada, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 22.10.2019. 18 h
mjesto: Vukovar; Hrvatski dom Vukovar, J. J. Strossmayera 20
url: http://www.hrvatskidomvukovar.hr/
 

Osim režije, Robert Raponja potpisuje i adaptaciju teksta, a Nenad Pavlović asistent je režije i jedan od glumaca. U predstavi igraju i Matea Bublić, Ivan Pokupić i Luka Vondrak. Autor je glazbe Darko Čuvidić. scenografiju potpisuju Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić iz Tigar teatra, kostimografiju Zvonko Majdiš, dok su za tehniku zaduženi Matej Nadovski i Dražen Štedul.

 

“Priča o dva brata Igora Knižeka inspirirala nas je da osmislimo predstavu za djecu i mlade u kojoj dominiraju igre sjena i silueta. Priča o dva brata, Mislavu i Zdeslavu, ima narodni prizvuk, i kao da izranja iz tradicije usmenog  pripovijedanja i izvornog prenošenja misli i osjećaja. Dobrota, ljubav, plemenitost temeljne su ljudske vrijednosti kojima je priča prožeta, što nas pak uvijek nanovo podsjeća i uči kako vlastitu sreću ne možemo graditi na tuđoj nesreći.” (Robert Raponja)