Preskočite na glavni sadržaj

Glazbeni projekt 'MAiKA' u riječkom Palachu

U okviru desetog festivala izvedbenih umjetnosti Zoom, a u organizaciji Drugog mora, u Omladinskom kulturnom centru Palach (Kružna 8, Rijeka) nastupit će balkan beat gypsy punk bend 'MAiKA', u subotu, 26. listopada.
vrijeme: 26.10.2019.
mjesto: Rijeka; Omladinski kulturni centar Palach, Kružna 8
url: http://drugo-more.hr/
Nakon electro dance alter pop sastava Lollobrigida i nešto mračnijeg plesnog disco rave projekta Frau Casio, MAiKA je najnoviji bend glazbenice i voditeljice Ide Prester.

 

Sastavljen od članica i članova iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, bend svojom autentičnom kombinacijom Balkana, hitičnih melodija i furiozne energije živih nastupa već neko vrijeme oduševljava festivalsku publiku diljem Europe. Ovaj neobičan bend koristi harmoniku, saksofon, trubu i dva ženska vokala u kombinaciji s razuzdanim ritmovima i elektronskim efektima, a svojim kostimima, koreografijom, šarmom i divljom energijom tjera publiku na ples do iznemoglosti.

 

U travnju 2018. godine MAiKA je izdala debitantski album Balkannibalism. Čuveni Gogol Bordello odabrao je upravo ovaj ludi sastav da ih prati na njihovoj istočnoeuropskoj turneji, a svojim nastupom osvojili su publiku jednog od najvećih engleskih festivala Boomtown Fair. U siječnju ove godine, MAiKA je bio jedini bend s ovih prostora koji je nastupio na najprestižnijem europskom showcase festivalu Eurosonic u Groningenu, kada su na letu za Amsterdam iznenadili sve putnike mini koncertom u avionu.

 

Kolektiv čine Luka Lopičić (harmonika, sintesajzer), Hyden Kent Chisholm (saksofon), Dušan Murišić (truba), Petar Stojanović (bas), Nikola Vukotić (bubanj, programiranje), Ida Prester (vokal) i Bojana Simeon (vokal).

 

Za zagrijavanje i rashlađivanje bit će zadužena mlada riječka DJ-ica Kasja – djevojka koja je u zadnjih par mjeseci brčnula noge kao glazbena selektorica u klubovima poput riječkih Života i Crkve, puležanskog Kotača, u tunelima ispod Rijeke, i na nedavnom eventu u organizaciji Rijeke 2020 u Harteri, uz imena kao što su Elena Colombi i Dr. Rubinstein. Još uvijek iskušava žanrovski teren s naglaskom na house, no bez straha od zavirivanja u electro, genreless industrijske dubine.

 

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se već kupiti na stranici mojekarte.hr, ili na vratima Omladinskog kulturnog centra Palach, koja se otvaraju u 20 sati. Glazbeni program kreće u 21 sat, a nastup benda MAiKA počet će u 23 sata.

 

Više o koncertu pronađite na Facebook stranici događanja, a što je sve na bogatom programu Zoom festivala 2019 doznajte na internetskoj stranici i Facebooku Drugog mora.

Organizator: Drugo more

 

Program Zoom festivala 2019 su podržali: Program Europske komisije Kreativna Europa, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel gradske uprave za kulture