Preskočite na glavni sadržaj

'Prezentacija i prijatelji'

Prezentacija vlastitog rada jedna je od najomraženijih aktivnosti u kojima su filmaši, ali i stvaratelji općenito, 'primorani' sudjelovati. Ili to često tako doživljavamo - kao 'nužno zlo', (ne)priliku za blamažu ili sram. Zašto je to tako i kako to možemo promijeniti na vlastitu i opću dobrobit, ono je čime će se baviti polaznici predavanja - radionice 'Prezentacija i prijatelji', voditeljice Petre Zlonoge.
vrijeme: 24.10.2019.
prijava: 22.10.2019
mjesto: Zagreb; Kinoklub Zagreb, Tru žrtava fašizma 14
url: http://kkz.hr/
Radionica-predavaonica zamišljena je u četiri susreta na kojima predavačica i sudionici ulaze u tematiku "prezentacije", što ona točno podrazumijeva i na koji način se ona izvodi a da je na radost i prezentera i publike.


Za predava-radionicu nije potrebno pisati prijavu te nema selekcije, već se zainteresirane polaznike moli da se sa svojim kontaktom najave na mail: radionice@kkz.hr, najkasnije do 22. listopada.


Od polaznika se očekuje aktivno sudjelovanje i dolazak na sva četiri termina, koji su sljedeći: 24. listopada, 29. listopada, 31.listopada i 5. studenog od 19:00 - 20:30h.


Prva 3 termina su koncipirana kao predavanja na kojima sagledavamo što zaista prezentacija jest te proučavamo i "čupamo" korijene raznih negativnih uvjerenja vezanih uz tematiku. Također, radimo na analizi najefikasnijih prezentacijskih tehnika te na razvijanju prezentacijskih vještina. Na kraju radionice, na četvrtom okupljanju, primjenjujemo naučeno kroz kratke, individualne prezentacije na zadane teme.

Petra Zlonoga (1982.) diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. te animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. Od 2009. radi samostalno kao grafička dizajnerica, ilustratorica i animatorica. Autorica je nagrađivanih studentskih filmova (Daniil Ivanoviču, oženi me (2007.), Gregor (2010.), Lisica (2010.) i Daniil Ivanoviču, slobodan si (2012.)), te profesionalnih (Glad (2014., produkcija Bonobostudio), Dota (2016., produkcija HFS i Kinoklub Zagreb), Jedan od mnogih (2018., produkcija Bonobostudio). Voditeljica je niza filmskih radionica za djecu i profesionalce.