Preskočite na glavni sadržaj

Zašto se mrzimo?: Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta

Na desetoj tribini ciklusa 'Zašto se mrzimo?', u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust, pod nazivom 'Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta' u utorak, 22. listopada, u 19 sati, u velikoj dvorani Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu, fenomen mržnje bit će analiziran u neposrednom susretu sa svjedočanstvima javnosti poznatih osoba koje su se suočile sa zadanim okvirom za mržnju.
vrijeme: 22.10.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21
url: https://www.facebook.com/CentarZaPromicanjeTolerancije/
Obiteljsko naslijeđe mržnje, posredovano vlasničkim, imovinskim, obiteljskim, političkim, ideološkim, nasilničkim, vjerskim i drugim razlozima, teško je breme koje pojedinci nose cijeloga života, ne uspijevajući naći izlaz iz obiteljske potke mržnje. Na taj način ne samo da produljuju, već i produbljuju i proširuju krug mržnje, uvlačeći u njega i osobe iz svoje bliže ili daljnje okoline. No, pojedine osobe oprostom, kao vlastitim izborom, uspijevaju naći mogućnost otklona i odstupanja od mržnje kao "upisanog" i "zadanog" obiteljskog obrasca vlastitog ponašanja i društvenog života.

 

Čime su takve situacije uvjetovane, što ih nosi u ustrajnoj mržnji, a što u oprostu od obiteljskog naslijeđa mržnje, govore ugledna imena naše javne scene: Drago Hedl, novinar i publicist, Božo Kovačević, stručnjak za međunarodne političke odnose i dugogodišnji političar, Danijela Čavlović, PR stručnjakinja i sudionica inicijative "Spasi me" te Ante Prkačin, general HOS-a, bivši saborski zastupnik, a sada poduzetnik. Moderator tribine je Tihomir Ponoš, novinar i komentator Novog lista.