Preskočite na glavni sadržaj

Nagrada za mlade prozne autore pripala Miri Petrović

Dobitnica nagrade "Sedmica i Kritična masa 2019" za mlade autore je Mira Petrović (Split, 1989.) - za priče koje umnogome tematiziraju ekscesno ponašanje mladih likova u prepoznatljivom mediteranskom miljeu.
vrijeme: 18.10.2019.
url: https://www.kriticnamasa.com/
O nagradi su odlučivali članovi žirija - Viktorija Božina, Branko Maleš i Damir Karakaš.

'Mogli bismo reći da su priče Mire Petrović u dobrom dijelu i psihološke studije rubnog ponašanja unutar socijalnog konteksta koji ne nudi uvjerljive orijentire – posebno mladenačkih miljea u kojima nastaju, naoko nagli, procijepi prema devijantnom. Primjetno je da je Petrović u nekim pričama unosila fikcionalne odjeke stvarnih događaja koji su potresali javnost.'

U užem izboru Nagrade za 2019. bili su: Leonarda Bosilj, Iva Hlavač, Toni Juričić, Maja Klarić, Dinko Kreho, Mira Petrović i Iva Sopka.

Mira Petrović rođena je 1989. u Splitu. Piše prozu i poeziju. Već je jednom bila u užem izboru za ovu nagradu (2017.). Također, bila je jedna od deset finalista međunarodnog natječaja Sea of words 2016., te dobitnica nagrada Vranac (2015.) i Ulaznica (2016.). Predaje engleski jezik i živi u Splitu.

Ovo je bio četvrti natječaj koji raspisuje Kritična masa, a nagradu sponzorira cafe-bar Sedmica, Zagreb.

Opširnije:
https://www.kriticnamasa.com/