Preskočite na glavni sadržaj

Svečana 400. izvedba na 14. rođendan 'Dnevnika Pauline P.'

U Gradskom kazalištu 'Žar ptica' u petak, 25. listopada, u 11,30 sati, veliki tinejdžerski hit 'Dnevnik Pauline P.' prema romanu Sanje Polak i u režiji Snježane Banović, svečano izlazi pred publiku po veliki 400. put i to na svoj 14. rođendan.
vrijeme: 25.10.2019. 11,30 h
mjesto: Zagreb; Gradsko kazalište Žar ptica, Bijenička 97
url: http://zar-ptica.hr/

Paulina P. je svojevrsni hrvatski pandan Adrianu Moleu, nesumnjivo jedna od najpopularnijih junakinja dječje literature, govori o zgodama desetogodišnje male brbljivice, koja svojim oštrim perom u dnevnik zapisuje svoje i tuđe životne situacije.

 

Kao što svih dosadašnjih 399 puta, predstava završava slatkom porukom "Voli vas vaša Paulina P." tako i publika istom mjerom uzvraća ljubavlju.

 

Da su je djeca zavoljela Paulinu P. i na sceni kazališta Žar ptica potvrđuje više od 80.000 gledatelja koliko ju je vidjelo od premijerne 2005. godine, do danas.

 

Paulina P.  svake se godine odigra oko 28 puta, te je u svakoj kazališnoj sezoni u proteklih 14 godina, pogleda oko 5.600 gledatelja.

 

U naslovnoj ulazi i u ovoj 400-oj izvedbi bit će Gorana Marin.

 

Ulogu mame igra Vesna Ravenšćak Lozić, tata je Hrvoje Zalar, učitelj je Drago Utješanović, dok prijatelje iz razreda igraju Ana Marija Vrdoljak i Ante Krstulović.  Tijekom godina mijenjale su se generacije djece, ali i glumci na sceni.  Predstavi su svoj glumački doprinos u nekoliko sezona igranja dali još i Zoran Pribičević, Žana Bumber, Šime Bubica, Mitja Smiljanić i Marija Šegvić.