Preskočite na glavni sadržaj

Otvaranje programa Europaukinu.eu premijerom filma 'Sonja: bijeli labud'

U utorak, 29. listopada, u 20 sati, u Kinu Metropolis MSU u Zagrebu hrvatskom premijerom norveške biografske drame 'Sonja: Bijeli labud' redateljice Anne Sewitsky otvara se jesensko izdanje programa Europaukinu.eu.
vrijeme: 29.10.2019.
mjesto: Zagreb; Kino Metropolis MSU
url: http://europaukinu.eu/
Europa u kinu je filmski projekt u produkciji udruge Kulturni klub koji u svom drugom izdanju, u suradnji s Europskom komisijom, donosi zagrebačkoj publici najbolje od recentne europske filmske produkcije. 
 
Film otvaranja prati životnu priču norveške klizačice Sonje Henie koja iznimno uspješnu karijeru zlatne olimpijke zamjenjuje hollywoodskom karijerom filmske zvijezde, a njezin ogromni apetit za novcem, muškarcima i zabavama pretvara je u centralnu figuru noćnog života. Prije projekcije dugometražnog filma prikazat će se dva kratka filma iz programa #EUANDME: „Usamljenik“ i „Život u hostelu“.
 
U okviru programa Europaukinu.eu od 29. listopada do 29. prosinca 2019. u zagrebačkim kinima Metropolis MSU, Art-kino KIC i Kinoteka biti će prikazivano šest hvaljenih i nagrađivanih dugometražnih filmova: osim „Sonje – Bijelog labuda“ tu su i hvaljeni talijanski film „Silvio“ redatelja Paola Sorrentina o političaru i tajkunu Berlusconiju, dokumentarni film „Jean Paul Gaultier“ o slavnom modnom dizajneru, norveški film katastrofe „Potres“, nagrađivana talijanska drama „Moja kći“ koja se natjecala u službenoj konkurenciji festivala u Berlinu te francuski triler „Bliski neprijatelji“. Na programu je i sedam kratkih filmova iz programa #EUANDME koji će se prikazivati prije projekcija dugometražnih filmova: „Debut“, „Oona“, „Party Animal“, „Život u hostelu“, „Oblik“ i „Ključ“.
 
Ulaz na otvaranje je slobodan, a za ostale projekcije cijena ulaznice je 15 kuna.
 
Raspored svih projekcija objavljen je na web stranici www.europaukinu.eu i Facebook stranici fb.me/europaukinu.eu