Preskočite na glavni sadržaj

Književno-glazbeni susret s Tomicom i Ninom Bajsić

Ovaj književno-glazbeni susret održat će se u utorak, 5. studenog, u 19 sati, u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, a razgovor će moderirati Romana Perečinec, književna prevoditeljica i promotorica domaće poezije.
vrijeme: 05.11.2019. 19 h
mjesto: Velika Gorica; Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37
url: http://www.knjiznica-vg.hr/

Tomica Bajsić je pisac, pjesnik, prevoditelj s nekoliko jezika i aktualni predsjednik hrvatskoga PEN-a. Njegov život, a  i njegovo stvaralaštvo obilježila su dva važna iskustva - jedno su putovanja po Južnoj Americi, naročito Brazilu, kroz koja upoznaje kulturu i jezik, a drugo je sudjelovanje u Domovinskom ratu zbog kojega je prekinuo studij i kao dobrovoljac prošao gotovo sva važna ratišta. Doznat ćemo od njega kako je to ploviti po rijeci Rio Negro i obilaziti Amazonu, koliko su na njega utjecali veliki pomorci i istraživači, kako to izgleda na jednom od najvećih svjetskih festivala poezije u kolumbijskom Medellínu i što može poezija protiv oružja.
 

Njegova kći Nina Bajsić studentica je dramaturgije, autorica nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio-drama, piše poeziju i kratke priče te sve češće nastupa kao glazbenica, solo ili u pratnji benda. Ove godine pohvaljena je na Goranovom proljeću pa ćemo ju zamoliti da nam pročita neke od tih pjesama, a otpjevat će nam i nekoliko pjesama iz svog snovitog i nježnog indie-folk repertoara kojima će vas sigurno očarati.