Preskočite na glavni sadržaj

Pozitivan koncert odlazi u povijest uz dvostruku Dubiozu kolektiv

Posljednji Pozitivan koncert održava se 22. i 23. studenog u Velikoj dvorani Doma sportova, a u povijest odlazi uz dvostruke headlinere Dubiozu kolektiv, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije.
vrijeme: 22.11.2019.
mjesto: Zagreb; Dom sportova
url: https://www.facebook.com/Pozitivankoncert/
Bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv glavni je izvođač obje večeri Pozitivnog koncerta koji se u Domu sportova održava 22. i 23. studenog. U dva koncerta, nastupit će s dva različita seta pjesama.

 

Prije njih u petak program otvara Manntra, nakon koje se na pozornicu penju Mile Kekin sa svojim solo materijalom te Darko Rundek s Ekipom. U subotu, 23. studenog Pozitivac otvara grupa Antenat, poslije kojih sviraju bendovi Krankšvester i Tram 11.

 

Organizator Sanjin Đukić iz Los Angeles Agencije najavio je kako je to posljednje izdanje najvećeg dvoranskog koncerta u Hrvatskoj, istaknuvši da je Pozitivac u zadnjih 14 godina okupio 150 tisuća ljudi.

 

"Završavamo s koncertom u formi kakvu je dosad imao, jednostavno smatramo da je ispunio svoju svrhu. Ostavit ćemo otvorena vrata da ga jedan dan ponovo pokrenemo prilagođenog za mlađe generacije", kazao je Đukić te podsjetio da se Pozitivan koncert organizira s ciljem ukazivanja na probleme AIDS-a i HIV-a.

 

Iz Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) poručili su da će, unatoč prestanku održavanja koncerta, njegova misija i dalje živjeti i razvijati se.

 

"HUHIV će nastaviti tradiciju usmjerenu edukaciji i zdravlju mladih u formatima prilagođenim novim generacijama, s ciljem stvaranja 'AIDS free' generacije", kazala je Maja Erceg Tušek.

 

Dodala je da udruga ove godine obilježava i 20 godina postojanja. Podsjetila je da je, osim pružanja psihosocijalne podršku osobama koje žive s krvlju i spolno prenosivim bolestima, HUHIV otvorio prvi izvaninstitucionalni centar za savjetovanje te anonimno i besplatno testiranje u Hrvatskoj s preko 10 000 educiranih korisnika, pokrenuo dvije mobilne aplikacije posvećene spolnom zdravlju te održao brojne edukacije za mlade i stručnjake. (Hina)