Preskočite na glavni sadržaj

U Puli otvorena izložba fotografija 'Gradovi u tijeku'

"Gradovi u tijeku", naziv je izložbe fotografija koja je u utorak svečano otvorena u Posjetiteljskom centru Herman Potočnik Noordung Povijesnog i pomorskog muzeja Istre u Puli, a posvećena je "Gradu" kao glavnoj temi obljetničkog, 25. izdanja manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri.
vrijeme: 05.11.2019.
mjesto: Pula

Osim toga izložba je posvećena i fotografskim motivima iz fundusa Zbirke starih razglednica te Zbirke fotografija, negativa i fotografske opreme Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, a autori izložbe su Mauricio Ferlin, dugogodišnji dizajner Sajma, dizajnerice Tina Ivezić i Maja Kolar te povjesničarka umjetnosti Leonida Kovač.

Posvećena glavnoj temi predstojećeg obljetničkog 25. Sa(n)jam knjige u Istri pod nazivom "Grad" te vizualno promišljajući Pulu fotografskim motivima starih razglednica i fotografija iz fundusa Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, izložba je zamišljena kao vizualno povezivanje sajamske teme i grada Pule kao domicila, promišljanja tijekova u koje je uronjen.

Po riječima koautora izložbe Mauricia Ferlina, izložba propituje sajamsku temu na sličnom principu kako je to učinjeno u povodu 20. sajma knjige održanog 2014. godine, kada je tema sajma bila "Zatvoreno more".

Izložba je otvorena do kraja pulskog sajma knjiga 15. prosinca. (Hina)

Opširnije