Preskočite na glavni sadržaj

ID That We Need - Indeed? – radionica u Pogonu Jedinstvo

ID That We Need - Indeed? je nesvakidašnja radionica koja će se održati u Pogonu Jedinstvo, a organizatori žele okupiti sudionike različitih generacija - od predškolaca do umirovljenika. Broj sudionika je ograničen, a prijave su otvorene do 14. studenog 2019. Sudjelovanje na radionici je besplatno!
vrijeme: 18.11.2019.
prijava: 14.11.2019
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://www.pogon.hr/
Lidija, Morana i Anja su prijateljice koje su se upoznale jer su morale. U stoljeću dugom prijateljstvu stvorile su vidljive i nevidljive uspomene, putovale su na nekoliko kontinenata i napravile su zajedno nekoliko predstava. U studenom u Pogon donose sve to u obliku iskustva, sjećanja i zabavnih izvedbenih alata, igara i kreativnih zadataka. Morana je kazališna redateljica, Anja dramaturginja, a Lidija glumica-lutkarica.

 

ID That We Need – Indeed? je radionički program nastao na sjecištu edukativnih i umjetničkih praksi ovih umjetnica, a tematski se odnosi na psihologiju pamćenja i uključuje čitavu lepezu osobnih priča. Različite generacije, od onih malih do onih manje i najmanje malih, napravit će par koraka unazad i unaprijed po stazi sjećanja prikupljajući pritom dokumente, svjedočanstva i emocije koje su njihove osobne priče učinile upravo - pričama. Kroz dramske vježbe i igre, izvedbene kreativne vježbe, kritičko promišljanje te istraživački rad sudionici će umjetnički oblikovati osobna sjećanja u svojevrsnu kazališnu instalaciju, izvedbeni fotoalbum.

 

Dramski i postdramski tekst, kazalište predmeta, likovno i scenografsko oblikovanje te lutkarstvo glavi su fokus radionice koja će trajati od 18. do 22.11.2019. od 18 do 21 sati, a instalacija će za širu javnost biti otvorena 23.11. od 18 sati.

 

Radionica je namijenjena svim uzrastima, a posebno se pozivaju krvnim i ostalim vezama povezani pripadnici različitih generacija.

 

Prijave su otvorene do 14. studenog, a one uistinu zainteresirane molimo da se jave na zaanjupletikosa@gmail.com zajedno sa svima zainteresiranima iz svoje okoline!

 

Program se izvodi u sklopu Participativne Pogonove sezone 2019. i dio je projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.