Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje nove zbirke pjesama Mladena Blaževića u Poreču

U Gradskoj knjižnici Poreč, u ponedjeljak, 11. studenoga, u 19 sati, održat će se pjesnička večer s Mladenom Blaževićem. Zbirka poezije 'Mogućnost povremenih oborina', u izdanju nakladničke kuće Jesenski i Turk, najnovija je njegova zbirka koja je objavljena kao rezultat pobjede na Natječaju Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.
vrijeme: 11.11.2019. 19 h
mjesto: Poreč; Gradska knjižnica Poreč, Trg Marafor 3
url: https://www.knjiznicaporec.hr/
S Mladenom Blaževićem možete istraživati središnju Istru u potrazi za ilirskim gradinama, probijajući se kroz šumu i trnje. Rankun i neizostavni šešir zaštitni su znak Istriana Jonesa, kako su ga nazvali. Riječanin, s prebivalištem u Istri, radio je kao novinar i urednik. U izdanju SKD Prosvjete objavljena su mu dva romana: Tragovi goveda i Ilirik. U Ljubljani je objavio dvojezičnu slovensko-hrvatsku zbirku pjesama Posljednji tasmanijski tigar u izdanju društva Poiesis.
 
Mogućnost povremenih oborina Mladena Blaževića nije samo zbirka poezije, nego dijelom i mogući predložak za zbirku kratkih priča. Kroz njegovo književno stvaralaštvo proteže se ljubav za prošlim u kojem naslućuje tragove budućnosti. Priče su mu zaokružene, a poezijom kao da su ogoljene do kraja. Za sebe će reći da je prije svega pripovjedač i da piše poeziju kakvu sam voli čitati.
 
Moderatorica susreta bit će Snježana Radetić.