Preskočite na glavni sadržaj

Baletna turneja Ukrainian Classical Balleta u Hrvatskoj

Ukrainian Classical Ballet će izvesti predstavu 'Orašar' 15., 16. i 17. prosinca u KD Vatroslava Lisinskog, a osim zagrebačke publike, svoju priliku za vidjeti 'Orašara' u izvedbi ovih vrhunskih baletana, dobili su i Zadar te Dubrovnik.
vrijeme: 10.12.2019.
mjesto: Dubrovnik / Zadar / Zagreb
url: https://www.facebook.com/ARTentainment/
Tako će se u srijedu, 11. prosinca, Ilirijin Arsenal u Zadru pretvoriti u kazalište koji će prožeti duh i čarolija Božića, a dan ranije, 10. prosinca, „Orašar“ Ukrainian Classical Balleta stiže u Dubrovnik u dvoranu „Gospino polje“, čime počinje turneja Ukrainian Classical Ballet plesne skupine u Hrvatskoj.

 

Sve tri dvorane bit će posebno prilagođene baletnom spektaklu te atmosferi kazališta, a fantastičan ples uz nadahnuta, živa i raskošna scenografska i redateljska rješenja, zanimljive dekoracije, zapanjujuće kostime i uzbudljive video-projekcije čine ovu interpretaciju „Orašara“ onom koja se nikako ne propušta.

 

Spajanjem triju gradova, u organizaciji ARTentainment-a, stvorila se baletna turneja kojom Ukrainian Classical Ballet ruši rekorde. Publika u Dubrovniku, Zadru i Zagrebu dobila je iznimnu priliku pogledati raskošnu božićnu bajku, koju izvode vrhunski umjetnici Ukrajine, dobitnici brojnih baletnih nagrada i priznanja.

 

Kao dokaz velikog međunarodnog iskustva trupe Ukrainian Classical Ballet stoji činjenica da godišnje imaju preko 300 baletnih predstava, a samo u 2018. imali su preko 70 izvedbi Orašara.

 

Nakon izvedbi diljem svijeta, Lisinski u Zagrebu, Ilirijin Arsenal u Zadru te dvorana Gospino polje u Dubrovniku, svojim građanima donose božićnu baletnu bajku o djevojčici Marie i drvenom lutku, koji će ih odvesti na putovanje kroz maštu i snove, a koju će pamtiti zauvijek.

 

Ulaznice za Orašara u Dubrovniku, koji će se održati 10. prosinca od 19.30 sati, mogu se kupiti preko sustava Ulaznice.hr.

 

Ulaznice za Orašara u zadraskom Arsenalu, koji će se održati u srijedu, 11. prosinca, mogu se kupiti na prodajnim mjestima Eventima ili na ovom linku.

 

Ulaznice za Orašara u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog koji će se održati, 15., 16. i 17. prosinca su rasprodane.