Preskočite na glavni sadržaj

'U različitosti je ljepota i snaga' - glazbeno-poetska večer u Zaboku

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije (16. studenog), u petak, 15. studenog, s početkom u 18 sati, u Velikoj galeriji Grada Zaboka, koncert će održati Zabočanin J. R. August (Nikola Vranić), a gost u poetskom dijelu programa je Marko Bilić.
vrijeme: 15.11.2019. 18 h
mjesto: Zabok
url: https://hr-hr.facebook.com/pages/category/Art-Gallery/Gradska-galerija-Zabok-124069937714489/

Nikola Vranić /J.R. August, umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka, rođen 1989.  Svojim talentom i osobnošću osvojio je podjednako domaću i stranu publiku i glazbene kritičare. Pažnju javnosti zavrijedio je kvadrilogijom "Change of Seasons" - pričom o 4 godišnja doba ispričanu kroz 4 videospota, od kojih se s prvim, "Man With A Magnificent Mind", našao na ljestvici najperspektivnijih glazbenika na službenoj web stranici velikog Coldplaya. Dosad je objavio 5 EP-a ("Change of Seasons", "Tea Party with Mrs. Death", "33", "Tales from the Forest", "Black Waters").

Glazba koju stvara vuče utjecaje iz različitih smjerova: od starog klavirskog bluesa i boogie-woogieja, preko folk kantautora pa do suvremene indie glazbe – ali je u potpunosti njegova, sastavljena od njegovog imaginarija rijeka, šuma i životinja koje u njima žive. Nakon pet EP izdanja i uvrštavanju na listu talentiranih glazbenika od strane čuvenog Coldplaya, nedavna objava prvog dugosvirajućeg  albuma “Dangerous Waters” zatvara jedno i otvara novo poglavlje njegovog stvaralaštva koje obećava uspješnu karijeru van regionalnih okvira. August paralelno održava samostalne koncerte i koncerte s pratećim bendom i zborom.