Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Modni laboratorij' u Gradskom muzeju Karlovac

U petak, 15. studenog u 19 sati u maloj dvorani Gradskog muzeja Karlovac otvorit će se izložba pod nazivom “Modni laboratorij“. Radi se o izložbi modnog brenda I.G.O.R., koja će prezentirati autorsku suradnju Igora Dobranića i Ivane Žanko Barna te predstaviti primjenu suvremenih tehnologija u projektiranju modnih proizvoda i cjelokupnih modnih identiteta. 
vrijeme: 15.11.2019.
mjesto: Gradski muzej Karlovac
url: http://www.gmk.hr

Izložba "Modni laboratorij" prezentirat će jedinstvo likovnih i oblikovnih elemenata, ali isto tako i njihovu svojevrsnu dinamičku ravnotežu. Pažljivim odabirom elemenata, u smislu zastupljenosti volumena i pozicije te umjerenim dodavanjem ornamentacije, modni proizvodi autorskog dvojca Dobranić i Žanko Barna ističu se inovativnošću, u isto vrijeme ispunjavajući kulturološki zahtjev da modni izričaj bude dio (konvencionalne) društvene komunikacije, koja se ostvaruje u apstraktnim suptilnostima oblika, boje, kompozicije i dubine.

U sklopu izložbe bit će održana i jedinstvena radionica pod vodstvom Ivane Žanko Barna, koja će svim zainteresiranim srednjoškolcima pružiti mogućnost svojevrsne pripreme za prijemni ispit na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Organizator izložbe i edukativnog programa je Gradski muzej Karlovac, a izložba će se moći razgledati do 6. prosinca 2019.