Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Obrisi stvari koje dolaze' u Zavičajnom muzeju Drenove

U četvrtak, 14. studenog 2019. godine, u 19 sati, susjedstvo Drenova Europske prijestolnice kulture organizira izložbu „Obrisi stvari koje dolaze“ u prostoru Zavičajnog muzeja Drenova. 
vrijeme: 14.11.2019.
mjesto: Zavičajni muzej Drenove
url: https://bezgranica.hr/obrisi-stvari-koje-dolaze/

Izložba je rezultat suradnje između Susjedstva Drenova i Bibliografskog arhiva Mundaneum iz belgijskoga grada Monsa, Europske prijestolnice kulture 2015, kroz programski pravac 27 susjedstava, Rijeke EPK 2020.

Ova izložba, po prvi put u ovom dijelu svijeta, otkriva mnoge tajne i ishodišta modernih tehnologija bez kojih više ne možemo živjeti. Priča je to o dvoje fascinantnih ljudi - Paulu Otletu i Henri La Fontaineu koji su početkom 20. stoljeća promišljali bolji i pravedniji svijet.

Izložba kroz četiri poglavlja prikazuje odabir ilustracija koje su napravili Otlet i njegov tim u Mundaneumu početkom prošlog stoljeća, a svako je poglavlje posvećeno jednoj zbirci ilustracija koje se međusobno razlikuju po obliku, vizualnom jeziku kao i po prirodi informacija koje vizualiziraju (enciklopedijske, bibliografske, društvene i političke).

Opširnije:
https://rijeka2020.eu/