Preskočite na glavni sadržaj

U Dubrovniku otvoreni 6. Dani kreativnih i kulturnih industrija

Izložbom o Orlandu u srijedu navečer u Lazaretima su otvoreni 6. „Dani kreativnih i kulturnih industrija 2019.“ u organizaciji Razvojne agencije grada Dubrovnika koja u suradnji s institucijama udrugama i pojedincima iz kulture nudi gotovo 30 programa s temom identitet grada kao prostor stvaranja.
vrijeme: 13.11.2019.
mjesto: Dubrovnik
url: https://www.facebook.com/dkki.dubrovnik/
 
Dubrovačka razvojna agencija (DURA) pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture RH, već šestu godinu zaredom organizira „Dane kreativnih i kulturnih industrija Dubrovnika“ a ove godine oni traju do 16. studenoga.

Predsjednica uprave DURA-e Marina Lazarević rekla je kako manifestacija mladim i kreativnim ljudima pruža priliku da iskažu svoja znanja i umijeća te time ostvare novi kulturni sadržaj.
„Imat ćemo panel rasprave, razvojne radionice posebno na temu dubrovačkih suvenira, kazališne predstave i koncerti. Nastavljamo suradnju s Vukovarom, odakle nam dolazi grafiter Chaz iz VukovArt, a Orlandovu godinu ćemo i mi obilježiti baš tom izložbom“, izjavila je Lazarević.

Žarko Dragojević, koji uz Madu Miličević i Noru Mojaš član autorskog tima manifestacije, kao poruku manifestacije istaknuo je povratak u prostor.

„Ideja je bila vratiti se na ulice, trgove i parkove. Vratiti puk na Stradun, sporedne ulice i na sve prostore koji su nam nekad značili, a trebali bi nam značiti i u budućnosti“, izjavio je Dragojević.

Istaknuo je kako manifestacija nastala na tragu smjernica u natjecanju za Europsku prijestolnicu kulture te s vremenom dobila široku podršku javnosti.

„Drago nam je da je iz godine u godinu broj sudionika sve veći, a ove godine trajemo jedan dan duže. Ljudi osjećaju kulturu, ali i sve što treba vratiti zajednici. U početku nije bilo ni resursa ni sluha, ali s vremenom smo pronašli način da ovo bude ozbiljan događaj“, rekao je Dragojević.

Inače, tijekom manifestacije Zavod za obnovu Dubrovnika predstavit će Plan upravljanja zaštićenom povijesnom cjelinom grada Dubrovnika.

Ulaz na „Dane kreativnih i kulturnih industrija 2019." je besplatan za sve posjetitelje. (Hina)