Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Santane Picco u samoborskoj galeriji Lang

'Analogna uvertira' / 'Analog Intro' naziv je prve samostalne izložbe fotografkinje i umjetnice Santane Picco. Izložba se održava u samoborskoj Foto galeriji Lang od 17. studenog (otvorenje u podne) do 15. prosinca 2019.
vrijeme: 17.11.2019.
mjesto: Samobor, Foto galerija Lang, Langova 15
url: http://www.fotogalerija-lang.com/

''Interpretirati elemente religijske tematike i kroz njih propitati društvene uvjetovanosti u kontekstu oprečnosti slobode i ne-slobode, prihvatljivog  ne-prihatljivog  predstavlja izričaj autorice u seriji crno-bijelih fotografija, stvorenih analognim tehnikama, a nastalog 2015- godine.

Prožetost svakodnevnice s poznatim motivima, najčešće rezultira bez upitnim akceptiranjem njihove nazočnosti, no pokušaji razumijevanja i propitkivanja društva, ali i samoga sebe, započinje upravo suočavanjem s istima.

Picco u samo središte svog rada smješta tijelo koje se oblikuje kroz snagu religije i otvara pitanja o mogućnostima izbora koje to tijelo ima.
Fotografija ulazi u strukture ili im čini podlogu, mijenja značenja, propituje i svog autora i svog promatrača. Omeđenost fotografija crnim rubovima predstavljaju vrlo jasne i oštre granice koje ne dozvoljavaju prodor u njih same, ali ipak ne uspijevanju zamagliti postojanje i odvijanje događaja i izvan samog kadra. Uzimajući motive kao elemente fragmentirane cjeline i uspostavljajući odnos s predmetima, otkriva se autorska pozicija koja se ujedno i naglašava kao samo jedan način gledanja i poimanja. Pozicija promatrača nikako ne podrazumijeva zauzimanje pasivne uloge, već je njihov pogled suprotstavljen prizorima koji iziskuju očitanja uzimajući u obzir doživljaje iz drugačijih perspektiva.'' - Ana Gruić

  Ptica
~
Santana Picco (Pula, 1993.), preddiplomski studij snimanja završila na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2018.g. Tokom studija radi na raznim projektima vizualne umjetnosti: kazališnim i plesnim predstavama, modnim editorijalima i promocijama kao režiser i kao direktor fotografije.