Preskočite na glavni sadržaj

Davor Grünwald - industrijski dizajn u kontekstu tehnologije

U utorak, 26. studenog u 19 sati, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, otvara se izložba Davora Grünwalda pod naslovom “Industrijski dizajn u kontekstu tehnologije”. Izložba ostaje otvorena do 1. veljače 2020.
vrijeme: 26.11.2019.
mjesto: Zagre, Tehnički muzej Nikola Tesla
url: http://tmnt.hr/

Riječ je o prvoj cjelovitoj, velikoj retrospektivi ovog industrijskog dizajnera, koja prvi put na jednom mjestu okuplja dizajnerske radove iz razdoblja djelovanja u Hrvatskoj do sredine 1970-ih, dizajn za kanadsku industriju od 1976. do 2008, kao i nekoliko samoiniciranih radova nastalih nakon umirovljenja 2008.

Izložba se odvija u organizaciji i produkciji Tehničkog muzeja Nikola Tesla, u partnerstvu s Hrvatskim dizajnerskim društvom, a kustosi izložbe su Marko Golub i Koraljka Vlajo.

Izložba nas uvodi u život i rad ovog iznimnog dizajnera koji je dao značajan doprinos razvoju industrijskog dizajna u obje svoje domovine – Hrvatskoj i Kanadi. Svojim beskompromisnim inzistiranjem na kvalitativnom unaprjeđenju proizvoda kroz dizajn, Grünwald je često obavljao i pionirski posao educiranja svojih klijenata o važnosti dizajna unutar industrijske proizvodnje. Pripadnik generacije dizajnera koji su industriji i masovnoj proizvodnji pristupili s nadom da će donijeti blagostanje čitavoj zajednici, Davor Grünwald svaki je svoj profesionalni zadatak obavljao s podjednakim žarom, istovremeno rješavajući konstrukcijske i funkcionalne probleme proizvodnih procesa i zastupajući interese budućih korisnika.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/2435907210015952/