Preskočite na glavni sadržaj

Program uz obljetnicu uvrštenja međimurske popevke na ICH listu UNESCO-a

Godišnjica uvrštenja međimurske popevke na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, obilježit će se u Čakovcu i Zagrebu, programom pod nazivom 'Ti si meni po serdini srca'.
vrijeme: 26.11.2019.
mjesto: Čakovec, Zagreb

Čakovec – Zagreb, 26. i 28. studenoga 2019.
 
Ti si meni po serdini srca
obilježavanje uvrštavanja međimurske popevke
na UNESCO-ov reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva

Odlukom UNESCO-ova Međuvladina odbora za nematerijalnu kulturnu baštinu, na sjednici u Port Louisu u Mauricijusu 28. studenoga 2018. godine, međimurska popevka uvrštena je na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Stoga će se, pod zajedničkim nazivom Ti si meni po serdini srca – međimurska popevka na UNESCO-ovu Reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, na godišnjicu tog događaja, pod visokim pokroviteljstvom gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva kulture Republike Hrvatske – u Centru za kulturu Čakovec održati svečani folklorni koncert, a u Središnjici Matice hrvatske u Zagrebu stručno-znanstveni kolokvij, umjetnički program i izložba o međimurskoj popevki iz povijesnog, teološkog, književno-umjetničkog, jezikoslovnog, etnomuzikološkog, etnokoreološkog, etnološkog, folklorističkog i muzeološkog diskursa.

Suorganizatori manifestacije su Odjel za arheologiju i etnologiju Matice hrvatske u Zagrebu, Institut za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, Međimurska županija, Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu i Udruga "Matapur".

Program →