Preskočite na glavni sadržaj

'Prikradatelj' - multimedijalna predstava u &TD-u

Premijera multimedijalne predstave 'Prikradatelj', u režiji Nenada Glavana, po tekstu Giannia Fortea (Ricci/Forte), a prema motivima ruskog SF romana 'Piknik onkraj puta' braće Arkadija i Borisa Strugackog, će se održati u Velikoj dvorani &TD-a, 6. prosinca, u 20 sati.
vrijeme: 06.12.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Teatar &TD , Savska 25
url: http://itd.sczg.hr/
Repriza je na rasporedu 7. prosinca u 20:00.

 

Probran cast visokog naboja, glumci Domagoj Janković, Robert Španić i Toma Medevešek, na jednoj vrtešci audio-vizualnih vragolija lansirat će Vas u orbitu Zabranjene zone, tamo „gdje se Zemlja olakšava tereta svojih najskrivenijih ćudi“. Vi se samo udobno smjestite i vežite pojaseve!

 

Poslužila je ovoj drami poznata znanstvena fantastika za jedan koketan strelopis raspri, klopki i aluzija o koje se lako zaplete svačiji, nešto „budniji“, um. Šestoslika je to oštrih misli, lelujavih pretpostavki i poentirajućih zakucavanja – u onkraj zbilje, eksperimenta i slutnje do samog ruba mogućeg iskustva. Prikradatelj nas vuče paradigmatski duboko u procijep paradoksa gdje u preklapanju caruje iracionalno i racionalno, izmišljeno i promišljeno, sastavljeno i rastavljeno – u suprotnosti bez kojih se, valjda, ne može niti postojati. Znanost, umjetnost i transcendentalnost na jednom zanimljivom „nadzemaljskom“ putovanju u najskrovitije, u zabranjeno i nedokučivo. Tamo negdje gdje Vam sine i ono slavno Einsteinovo pitanje “mijenja li se svemir ako ga promatra miš!? (Nenad Glavan, redatelj)

 

Režija: Nenad Glavan

Dramaturg: Gianni Forte

Scena: Nenad Glavan i Ana Vračarić

Video i zvučno oblikovanje: Dejan Gotić

Kostimi: Laura Špoljar

Izbor glazbe: Ana Vračarić

Oblikovanje svjetla: Tomislav Maglečić

 

VJ, prijenos i kamera: Martin Šatović, Luka Dubroja, Mirsad Mahmatović

Dizajn plakata: Luka Maji Predragović

Fotograf predstave: Luka Dubroja

 

Uloge:

Profesor: Domagoj Janković

Pisac: Robert Španić

Stalker: Toma Medvešek

 

*Ulaznice se po cijeni od 50 kuna mogu kupiti na blagajni Teatra &TD od 11:00 do 13:00 te dva sata prije početka predstave, online putem Ulaznice.hr te na njihovim prodajnim mjestima. Studenti i umirovljenici popust od 50% mogu ostvariti isključivo na blagajni kazališta.