Preskočite na glavni sadržaj

Elizabeth Ashley Fox: 'Wraps, Grapes and Dots'

Galerija Poola, Pula, najavljuje i poziva u petak, 6. prosinca 2019. u 20 sati, na otvorenje izložbe Elizabeth Ashley Fox pod nazivom "Wraps,Grapes and Dots". Izložba ostaje otvorena do 27. prosinca o.g.
vrijeme: 06.12.2019.
mjesto: Galerija Poola, Pula, Kandlerova 14

O izložbi

'Omjer igra vitalnu ulogu u načinu na koji moj rad nastaje u studiju. Svi su radovi namjerno maleni i mogu funkcionirati samostalno ili kao skupina koja zauzima velik prostor.
U bilo kojoj instalaciji može se, koristeći red, postav i ponavljanje, stvoriti ili kaos ili red.
Elementi nekog rada stvaraju značaj materičnosti, površine, boje, razmjera i oblika.
Proces nastajanja rada postaje dio samog rada. Zgotovljene strukture, sazdane od krhkih materijala postaju snažnije.  Za mene svaki materijal ima određeno značenje i nešto simbolizira.

Wrap serija nastala je iz ciklusa, kojeg sam započela prije nekoliko godina razvijajući strukturu, kompoziciju i proces kreiranja rada. Korištenje raznih vrsta konopaca za pakiranje i plovidbu te materijala za kozmetiku,  omogućilo mi je dodatno pomaknuti granice konstruiranja te povećati napetost unutar svakog komada. Na prvi pogled, radovi djeluju minimalistički i konceptualno. Na temelju koncepta da se napetost stvara korištenjem konopca za vezivanje, nastaju zavezani predmeti i kutije, koji dovode u pitanje razumijevanje prostora, proporcija, boja i teksture.

Koncept je kako pojedini objekt(i) mogu izmijeniti prostor i kako nešto gotovo beznačajno može promijeniti pogled na prostor. Ideja prekida ili ravnoteže pokreće moj rad i istraživanje. Izmjenu prekida i ravnoteže vidim kao metaforu kojom pojedinac može promijeniti pogled publike.

Moja motivacija i moja namjera su nastaviti raditi na konceptima kojima se bavim posljednja dva desetljeća. Atelje sam namjerno smjestila u svoj dom kako bih mogla raditi i realizirati ideje u bilo kojem trenutku. Prezentacija rada široj publici zajedno sa samim radom zaokružuje proces nastanka rada.'

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/1265279640330845/
                                                                                                            
***
Elizabeth Ashley Fox rođena je u Louisvilleu u Kentuckyju. Diplomirala je likovnu umjetnost na Memphis College of Art, Memphis, TN, 1997. te magistrirala na Parsons School of Design, New York, NY 2000. godine. Gospođa Fox je izlagala širom SAD-a  te u Molekyl Galleri u Malmöu u Švedskoj. Dobitnica je nagrade The Trustee Fellowship Award iz Parsonsa i stipendije Odjela za kulturne poslove (Malmö Kulturkansliet). Umjetnica živi i radi u Kopenhagenu u Danskoj.