Preskočite na glavni sadržaj

U svijetu đakovačkih bajki VII - Nova slikovnica: Čudesno putovanje u Betlehem

Program 'U svijetu đakovačkih bajki VII' će se održati u petak, na blagdan svetoga Nikole, 6. prosinca, s početkom u 11 sati, u Centru Amadea Đakovo. Tom prigodom će biti predstavljena božićna slikovnica Mirka Ćurića 'Čudesno putovanje u Betlehem', koju je ilustrirala Anita Poljak.
vrijeme: 06.12.2019. 11 h
mjesto: Đakovo; Centar Amadea
url: http://amadea.hr/site/
Čudesno putovanje u Betlehem, božićna bajka, slikovnica

 

U jednom dalekom gradu na Istoku, prije dvije tisuće godina, susrela su se tri mudraca: Melkior, Baltazar i Gašpar. Dogovore se da zajedno putuju kako bi se poklonili Mladom Kralju koji se treba roditi. A sa svakim kraljem išla je velika pratnja ljudi i životinja: deva, volova, magaraca, peradi... Odluče da male i nejake, i dječicu i životinje, s nekoliko starijih da ih čuvaju, ostave u gradu u kojem su se sreli, a da putuju samo odrasli kako bi brže stigli do Betlehema.
 

Maleni pjetlić se nije mirio s takvom odlukom starijih. Okuplja malenu družinu: devu, vola i magarčića i oni kreću vođeni zvijezdom prema Betlehemu. Ničega se ne boje jer je vrijeme čuda, radosti i mira. Putujući pobjeđuju glad i žeđ, umor i strah, a pomoći će im Marijini roditelji Joakim i Ana i jedan mali vrapčić, koji pazi da ne zalutaju.
 

Na koncu svog putovanja  zatekli su najljepši prizor na svijetu: Marija odjevena u plavu haljinu, divne, zlatne kose, sjedila je pored jaslica sa svojim mužem Josipom i gledala s ljubavlju u Dijete položeno u jaslice. Iz Božića je  izbijalo tako neopisivo svjetlo, da se ni sunce s njim ne može uspoređivati...