Preskočite na glavni sadržaj

Art kolonijia Paradiso – 'Novo otkrivena Arkadija'

Međunarodna izložba umjetničkih djela nastalih na ovogodišnjoj Art koloniji Paradiso – „Novo otkrivena Arkadija“ otvara se u petak, 13. prosinca 2019., u galeriji Makek u Zagrebu, a trajat će do 1. travnja sljedeće godine.
vrijeme: 13.12.2019.
mjesto: Galerija Makek, Trg kralja Tomislava 15, Zagreb
url: https://www.galerija-makek.com/

Likovna kolonija Paradiso obilježila je ove godine dvadeset ljeta uspješne organizatorske i izložbene djelatnosti apostrofirajući važnost umjetničkog djelovanja u predstavljanju i promociji vlastite zemlje. A već devet godina u galeriji Makek, u srcu Zagreba, upriličuje skupnu izložbu u kojoj uz promociju kataloga predstavlja dio bogate produkcije nastale na likovnim sazivima na Rabu.

Art kolonija Paradiso svojim djelovanjem i mjestom u kojem se održava, uvijek iznova budi u nama i umjetnicima osjećaje „rajskog“, pomogne nam da barem nakratko zaustavimo vrijeme i uživamo u novo otkrivenoj Arkadiji. Što nam je to ove godine donijela otkriti ćete posjetom galeriji Makek. Izložbom se predstavlja petnaest hrvatskih i inozemnih umjetnika dokazujući cilj i namjeru zadnjih okupljanja u primarnosti kvalitete nauštrb kvantiteti.

To su: Saša Bezjak i Anka Krašna iz Slovenije, Krishna Luchoomun iz Mauriciusa, Krunoslav Jakobović iz Francuske, Petra Jovanovska iz Sj. Makedonije, Elisabeth Wedenig iz Austrije te Marija Vuletić, Petar Šalić, Mario Romoda, Dorijan Šikić, Fran Makek, Zlatko Modrić, Robert Budor, Mercedes Bratoš i Zlatko Kauzlarić Atač iz Hrvatske.
Djela umjetnika mogu se pogledati do 1. travnja 2020.