Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Milivoja Svobode i Nedeljka Tintora u 'Ziliku'

U četvrtak, 12. prosinca 2019., s početkom u 19 sati, u Galeriji ZILIK u Karlovcu, otvara se posljednja ovogodišnja ZILIK-ova izložba. Riječ je o izložbi likovnih pedagoga i slikara Milivoja Svobode i Nedeljka Tintora pod nazivom "Sinergija različitih poetika". Izložba ostaje otvorena do 27. prosinca.
vrijeme: 12.12.2019.
mjesto: Karlovac, Galerija ZILIK

Obojica autora već skoro 20 godina dolaze na Veliki ZILIK, druže se sa štićenicima i zaposlenicima Centra u dvorani gdje se održava Mali ZILIK te uvelike doprinose kvaliteti i atmosferi ZILIK-a svojim predanim radom i ugodnim druženjima. Milivoj Svoboda je ujedno i ZILIK-ov notar koji vrijedno krasopisom ispisuje zahvalnice te ručno izrađuje bedževe za svakog sudionika ZILIK-a, a Nedeljko Tintor osim što slika svoje omiljene motive, često radi i portrete malih i velikih ZILIK-ovaca.

U divnom blagdanskom ozračju pripremili smo izložbu na kojoj će se Milivoj Svoboda predstaviti izborom akvarela nastalih u posljednjih 30 godina, dok će se Nedeljko Tintor predstaviti izborom ulja na platnu i akvarela različitih tematika.

Radost življenja pretočena u radost likovnog stvaralaštva nit je vodilja u djelovanju dvojice likovnih pedagoga i slikara – Milivoja Svobode i Nedeljka Tintora. Vođeni Aristotelovom mišlju kako cilj umjetnosti nije da predstavi vanjsku pojavnost stvari, već njihov unutarnji značaj, svaki odabire svoje prirodno područje djelovanja zadržavajući se pritom u polju figuracije. Milivoj Svoboda i Nedeljko Tintor likovni su umjetnici velikog zanosa slikarskog nadahnuća s razvijenim nabojem krajnje intimističke atmosfere. Njihovi opusi se ponekad dodiruju i isprepliću u zajedničkim inspirativnim polazištima, ali vrlo često i razilaze u osobnim interpretacijama naglašeno definiranih poetika izričaja. No, ono što ih svakako ujedinjuje jest povlačenje u intimu provjerenih vrijednosti te poniranje u osebujnost slikarskog izražavanja.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/559070001593959/