Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: On Bending Yesterday's Weight

'On Bending Yesterday's Weight — Aligning Matter Into Presence' naziv je izložbe koja se otvara u prostoru Sedmice /GMK, u petak, 13. prosinca, a trajat će do 18. prosinca.
vrijeme: 13.12.2019. (otvorenje u 19.30h)
mjesto: Zagreb, 7-ca, Galerija Miroslav Kraljević
url: http://www.g-mk.hr

'2010. zajedno s Anastasijom Pandilovskom pohađao sam Školu primijenjenih umjetnosti Lazar Ličenoski u Skoplju. Tada su ravno iz ateljea naših profesora počele iznicati prve skulpture koje su sasvim zakopale grad u kojem smo odrastali. U trenu kada je Skopje2014 završen ni ja ni Pandilovska nismo više živjeli u Skoplju, a svaki povratak i dalje predstavlja suočavanje sa stanjem proizvedenim ovim izmještanjem. Razumijevanje efekata izmještanja, distance, zatvaranja i urušavanja prostora postali su glavni motivatori naših praksi te su i glavna tema ne samo ove instance Čvorišta već i nadolazeće publikacije.

U prostoru 7ce, kroz gotovo arheološki pristup afektivnom, Pandilovska geometrijsko prostornim odrednicama raščlanjuje prostor na njegove označitelje. Stvarajući u njemu punktove poput insceniranih iskopina od linija, otisaka i sedimenata Pandilovska otvara prostor za drugačije iskustvo materijalnosti prostora ukazujući na unutarnje strukture čije su naši doživljaji gradbeni dio.

Izložba je originalno planirana pod imenom 'Čvorište u linijama tragova budućeg propalog' kao dupla ekspozicija Anastasije Pandilovske i leipziškog umjetnika Mark Fridvalzskog čija je intervencija na kraju poprimila oblik plakata između stranica publikacije Čvorište neizrečenih činjenica i očitih propusta čiji je launch planiran za srijedu 18.12. u 19.00 h.'

— Marko Gutić Mižimakov, facilitator Čvorišta

https://www.facebook.com/events/2503470483224079/