Preskočite na glavni sadržaj

Skupna izložba: Start - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine

Izložba radova polaznika umjetničkih radionica u okviru projekta StArt - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine, bit će predstavljena u Galeriji Prsten, Dom HDLU u Zagrebu, od 10. do 26. siječnja 2020.
vrijeme: 10.01.2020.
mjesto: Zagreb, Galerija Prsten

Neki od polaznika su cijeli život čekali na trenutak kada će se moći baviti umjetnošću, dok su neki umjetnošću htjeli oplemeniti svoje umirovljeničke živote. Oni su generacije 54+, entuzijasti bez umjetničkog predznanja koji su tijekom 2019. godine pohađali likovne i izvedbene radionice u okviru projekta StArt - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Iskustvom sedam radionica, dobili su priliku učiti kako stvarati te se predstavljaju svijetu u svojoj novoj ulozi - onoj umjetničkoj.

Plodove svoje kreativne avanture susreta s umjetničkim formama predstavit će na skupnoj izložbi 10. siječnja u 19 sati u Galeriji Prsten, Dom Hrvatskog društva likovnih umjetnika (Meštrovićev paviljon) te u tiskanom katalogu čije će se predstavljanje održati 23. siječnja u 19 sati također u Galeriji Prsten. Izložba je otvorena do 26. siječnja 2020.

Radno vrijeme izložbe:
srijeda – petak 11 do 19h; subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom i utorkom zatvoreno.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
 
www.hdlu.hr