Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove

U želji da potakne razvoj digitalne pismenosti hrvatskih likovnih umjetnika, kao i inovativne načine prezentiranja likovne umjetnosti na internetu, HDLU Zagreb organizira 2. natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove likovnih umjetnika iz Hrvatske. Na natječaj su pozvani likovni umjetnici koji su članovi strukovnih umjetničkih udruga sa Popisa strukovnih udruga Ministarstva kulture RH.
prijava: 01.03.2020
url: https://hdlu-zagreb.hr/

Natječaj je namijenjen likovnim umjetnicima koji na internetu imaju postavljene svoje web stranice ili blogove koje su sami izradili, te na njima predstavili svoja likovna djela. U obzir dolaze slikari, kipari, ilustratori i fotografi.
 
Do 1. ožujka 2020. umjetnici trebaju na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com poslati link na svoju aktivnu web stranicu ili blog, uz profesionalnu biografiju i kraći opis svog dosadašnjeg umjetničkog djelovanja.

Na natječaju će se posebno vrednovati dizajn web stranice, kvaliteta prezentiranih likovnih radova, preglednost i urednost postavljenih sadržaja i jasnoća navigacije po stranici za posjetioce. 'Zanimljivi su nam i umjetnici koji se bave likovnom teorijom ili kritikom, te na svojoj web stranici ili blogu pišu o svom radu, kao i o radu svojih kolega, a također ćemo vrednovati i kvalitetu virtualnih galerija, postavljenih na web stranicama.', ističu iz HDLU-a Zagreb.
 
Po završetku natječaja, tri odabrana umjetnika i njihove web stranice bit će predstavljene na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” ( https://likumzg.wordpress.com/ ), uz intervju sa umjetnikom i recenziju uredništva portala o svakoj web stranici ili umjetničkom blogu odabranih umjetnika.