Preskočite na glavni sadržaj

55. Vinkovačke jeseni od 11. do 20. rujna

Ovogodišnje 55. Vinkovačke jeseni održat će se od 11. do 20. rujna, a moto pod kojim će se manifestacija svečano i otvoriti jest "Curo draga iz sokaka moga", istaknuto je u srijedu na prvoj sjednici Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni.
vrijeme: 11.09.2020.
mjesto: Vinkovci
url: https://vinkovackejeseni.hr/

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić je rekao da se i od ovogodišnje manifestacije očekuje spektakl koji će zadovoljiti ukuse mnogobrojnih gostiju koji tih dana dolaze u Vinkovce, a ponajprije Vinkovčana, čija je ljubav prema toj manifestaciji neupitna.

Najpoznatije tradicijske priredbe i dalje su u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti, čiji je tajnik Stjepan Đurković rekao da bi se Folklorne večeri trebale održati između 11. i 16. rujna uz nastupe 60-ak vukovarsko-srijemskih KUD-ova, Dječje vinkovačke jeseni 12. i 13. rujna, a Državna smotra izvornoga hrvatskog folklora 19. i 20. rujna, kad će se održati i svečani mimohod sudionika 55. vinkovačkih jeseni i Revija konjskih zaprega.

Svečano otvorenje održat će se pod nazivom "Curo draga iz sokoka moga", a prvi je put autor scenarija Marko Sabljaković, dugogodišnji suradnik Vinkovačkih jeseni i istaknuti kazališni djelatnik, koji je taj odgovoran posao naslijedio od Ane Cvenić.

"Scenarij svečanosti otvorenja nosi naziv 'Curo draga iz sokaka moga' po stihu iz pjesme 'Milovo sam' Ivana Kozarca", rekao je Sabljaković i podsjetio na ljubav Marije i Ivana Kozarca, ovjekovječenu i spomenikom u vinkovačkom naselju Krnjašu, gdje su živjeli i pjesnik i njegova velika ljubav. (Hina)