Preskočite na glavni sadržaj

Dobitnik Nagrade 'Ivo Maček' za 2019. - Darko Petrinjak

Nagrada „Ivo Maček“ Hrvatskog društva glazbenih umjetnika za 2019. dodijeljena je gitaristu, kontrabasistu, lutnjistu, pedagogu i aranžeru, profesoru na Muzičkoj akademiji Darku Petrinjaku. Nagrada će dobitniku biti uručena na svečanosti u četvrtak, 23. siječnja 2020., u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
vrijeme: 23.01.2020.
mjesto: Zagreb, atrij palače HAZU

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika ustanovilo je 2017. godine Nagradu „Ivo Maček“ za osobite zasluge u promicanju glazbene umjetnosti tijekom umjetničke karijere. Nagrada nosi ime jednog od najvećih pijanista svoje generacije, akademika Ive Mačeka koji je svojim djelovanjem kao pijanist međunarodnog ugleda, pedagog, skladatelj i jedan od prvih predsjednika Društva zadužio našu sredinu i glazbenu kulturu.
Prvi dobitnik ove Nagrade je ugledni violončelist, pedagog i aranžer, gospodin Valter Dešpalj, dok je za 2019. godinu Nagrada „Ivo Maček“ dodijeljena gitaristu, kontrabasistu, lutnjistu, pedagogu i aranžeru, profesoru na Muzičkoj akademiji Darku Petrinjaku. 

Nagrada „Ivo Maček“ koja se sastoji od diplome, medalje – rada akademskog kipara Ozrena Fellera, te novčanog iznosa, uručit će se na svečanosti u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u četvrtak, 23. siječnja 2020. u 12 sati. 

Program

Akademik Frano Parać, potpredsjednik HAZU: Pozdravna riječ
Filip Fak, predsjednik HDGU: Pozdravna riječ
Jelena Knešaurek Carić: Obrazloženje i dodjela Nagrade
Darko Petrinjak, gitara Ivan Padovec: Varijacije na Schubertov valcer, op. 4 Zoran Juranić: Ciaccona (iz Sonate za gitaru)

www.hdgu.hr