Preskočite na glavni sadržaj

Svjetska premijera filma 'Priče iz zatvorske ćelije' na FIPADOC-u

Dugometražni dokumentarni film 'Priče iz zatvorske ćelije', nastao u mađarsko-britansko-hrvatskoj koprodukciji (hrvatski producent je kuća Fade In) svoju će svjetsku premijeru imati u međunarodnom natjecateljskom programu drugog izdanja festivala dokumentarnog filma u francuskom Biarritzu – FIPADOC, koji se održava od 21. do 26. siječnja.
vrijeme: 21.01.2020.
mjesto: Francuska; Biarritz
url: https://www.fipadoc.com/en/2020/
 

Dugometražni dokumentarni film mađarskog redatelja i scenarista Ábela Viskyja, Priče iz zatvorske ćelije, prikazat će se u srijedu, 22. siječnja, u sklopu međunarodnog natjecateljskog programa, a to će mu ujedno biti i svjetska premijera. Film je nastao u produkciji mađarske kuće Proton Cinema te koprodukciji britanske Taskovski films, mađarske Arizona MPS te hrvatske Fade In (hrvatska producentica je Morana Ikić Komljenović), uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Zvuk su oblikovali Dario Domitrović, Dušan Maksimovski i Dominik Krnjak (Embrio Production), color grading radio je Tomislav Stojanović (Eclectica), a montažu je nagledala Morana Ikić Komljenović.

 

Film prati odnos očeva koji se nalaze u zatvoru i njihove djece kod kuće. Poveznica su im bajke koje im očevi pišu kako bi kroz izmaštane situacije uspostavili prisniji odnos. Uz Intrigantne životne situacije, film na efektan način propituje slobodu, zajedništvo i obiteljsku povezanost.

 

Međunarodni festival dokumentarnog filma FIPADOC ove se godine u francuskom Biarritzu održava tek drugi put. Do 2019., festival je bio namijenjen svim filmskim rodovima te je 31 godinu nosio naziv FIPA (Festival International de Programmes Audiovisuels/ International Festival of Audiovisual Programs/ Međunarodni festival audiovizualnih programa). Na festivalu će se prikazati preko stotinu dokumentarnih naslova.


Izvor: HAVC