Preskočite na glavni sadržaj

Suvremeni cirkus u Art radionici Lazareti

Predstava suvremenog cirkusa 'Zvuk i tijelo' Dore Popić i Miše Komenda i radionica zračnog kruga održat će se 25. i 26. siječnja u dubrovačkoj Art radionici Lazareti. Predstava i radionica se realiziraju kroz program 'ST Cirkus' splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, u suradnji s Art radionicom Lazareti kroz DKC-HR mrežu.
vrijeme: 25.01.2020.
mjesto: Dubrovnik; ARL, Frana Supila 8
url: https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100
Kroz program 'ST Cirkus' splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100, Dora Popić i Mišo Komenda 25. siječnja, s početkom u 20 sati, u Art radionici Lazareti izvest će svoju predstavu 'Zvuk i tijelo'. Ulaz je besplatan!
 
"Zvuk i tijelo" predstava je suvremenog cirkusa koja kombinira cirkusku tehniku na zračnom obruču (aerial hoop-u) sa zvučnim improvizacijama. Tijelo koje se pokreće zbog zvuka, i Zvuk koji se mijenja zbog pokreta. Ono što počne kao nadmetanje i igra dominacije, preraste u suradnju i koegzistenciju u kojoj jedno ne postoji bez drugog. Fokus rada na zračnom obruču se tiče ispitivanja granica tijela pod utjecajem centrifugalnih i centripetalnih sila koje nastaju pri njegovoj vrtnji, te istraživanja promjena u brzini okretaja i dinamici izvedbe koje nastaju kad tijelo zauzima različite položaje u vrtnji. Istražuje se i logika kretanja samog elementa obruča te poremećaji u njegovom pravilnom orbitiranju u situacijama kad je u toj delikatnoj zračnoj ravnoteži prisutno tijelo koje se kreće. Svaki pokret tijela i obruča je ilustriran ili u potpunosti diktiran glazbom koja se izvodi uživo i korespondira sa izvedbom. Zvučna kulisa je improvizacija koja se sastoji od distorziranja zvučnog signala kroz gitarske efekte i oscilatore. Uz gitaru se koriste analogni i digitalni sampleri i ritam mašina na način primjeren formi.
 
trajanje: 25 minuta
ideja, izvedba, pokret i glazba: Dora Popić i Mišo Komenda
potpora: Kam Hram i ROOM 100

Facebook event
 
Osim predstave, Dora Popić 26. siječnja od 10:00 do 12:00 održat će besplatnu radionicu zračnog kruga. Ova dvosatna radionica namijenjena je početnicima kao i onima sa predznanjem u zračnim vještinama, ne nužno na zračnom krugu / aerial hoop-u. Nakon podnog zagrijavanja, slijede pripremne vježbe i vježbe snage u zraku fokusirane na mišiće potrebne za sigurno izvođenje elemenata. Proći ćemo nekoliko načina penjanja i osnovne položaje u i na krugu, istraživat ćemo načine kako visiti sa šipke koristeći različite dijelove tijela, a svaki polaznik će uz pomoć mentorice povezati naučene elemente na sebi svojstven način. U završnom dijelu bavit ćemo se vježbama istezanja.

Facebook event
 
Broj polaznika je ograničen stoga su prijave obavezne na mail: popic.dora@gmail.com, mobitel +385 98 968 5379 ili u inbox Facebook profila organizacije. Isti kontakti na raspolaganju su za sva dodatna pitanja.