Preskočite na glavni sadržaj

Finale natjecanja Status Juniori 2020.

Hrvatska glazbena unija od ove godine organizira natjecanje mladih instrumentalista – Status Juniori, po uzoru na seniorsku nagradu koja se dodjeljuje već 24 godine. Finale će biti održano u ponedjeljak, 3. veljače 2020., sa početkom u 19:30 sati, u dvorani Kinoteka u Zagrebu.
 
vrijeme: 03.02.2020.
mjesto: Zagreb, Kinoteka, Kordunska 1
url: https://nagrada-status.hgu.hr/juniori

Ideja cijele manifestacije je da se u prvi plan stave mladi glazbenici koji su vrhunski svirači, a tek traže svoje mjesto pod reflektorima. HGU želi stvoriti nove glazbene vrijednosti i omogućiti svim vrhunskim mladim instrumentalistima da skrenu pažnju na sebe.

Nakon pregleda pristiglih prijava, stručna komisija Hrvatske glazbene unije donijela je odluku da u finalu natjecanja Status Juniori 2020 – nagrade za najboljeg mladog instrumentalista, nastupe slijedeći glazbenici (abecednim redom):

- Luciano Bradičić (2004.) bubnjevi
- Marin Roža (2003.) bubnjevi
- Petra Stanec (2006.) bisernica
- Sandro Sušanj (2002.) gitara
- Ante Škurla (2002.) gitara

Finale će biti održano u ponedjeljak 3. veljače 2020. sa početkom u 19:30 sati, u dvorani Kinoteka, Kordunska ulica 1, Zagreb.

U sklopu finalnog programa, ali van konkurencije, nastupit će mladi glazbenici Luka Antun Bušić (2009.) bubnjevi, i Andrija Traven (2009.) klavijature.

Kao poseban gost nastupit će međunarodno priznati i poznati mladi glazbenik iz Rijeke Frano Živković (2004.) na gitari.

Članovi stručnog žirija HGU-a bit će poznati glazbenici Neven Frangeš, Nikša Bratoš, Damir Butković, Miroslav Lesić i Jan Ivelić, a glazbeni sastav koji će pratiti sve finaliste natjecanja Status Juniori čine slijedeći instrumentalisti, svi redom dobitnici glazbene nagrade Status HGU-a: Bruno Kovačić-gitara, Miroslav Lesić-gitara, Goran Delač-bas gitara, Dado Marinković-bubnjevi, Zlatan Došlić-klavijature, i Fedor Boić-klavijature.