Preskočite na glavni sadržaj

Nezavisni film 'Zagrebački ekvinocij' 13. veljače stiže u kina

'Zagrebački ekvinocij', generacijski dugometražni film Svebora Mihaela Jelića, koji na autentičan način prikazuje zagrebački alternativni noćni život, stiže u kina 13. veljače u distribuciji 2i Filma.
vrijeme: 13.03.2020.
url: https://hr-hr.facebook.com/CEFGI/
 

Riječ je o filmu nastalom gotovo bez budžeta, u produkciji zagrebačkog neformalnog produkcijskog kolektiva CEFGI, koji je prošle godine bio jedno od najvećih i najugodnijih iznenađenja Pulskog filmskog festivala, a ove je godine proglašen čak četvrtim najboljim filmom u Hrvatskoj prema Društvu hrvatskih filmskih kritičara.

 

'Zagrebački ekvinocij' je komedija o alternativnoj zagrebačkoj mladeži – ali i mladima općenito, s kojom se i mlađe i starije generacije kroz niz situacija mogu identificirati. U središtu priče je skupina prijatelja koji odlučuju iskoristiti proljetni ekvinocij kao izgovor za organizaciju velikog tuluma u legendarnom stanu u centru Zagreba. Svi koji su odrastali i odrastaju u Zagrebu imat će priliku prepoznati kultne momente kao što su kupovanje pića u kasne sate na Glavnom kolodvoru, cuganje na Opatovini, trčanje na noćne tramvaje, koncerti u Močvari, okupljanja kod Džamije...

 

Originalnu istoimenu pjesmu za film napisao je Miki Solus, koji se i kao lik pojavljuje u filmu. Režiju i scenarij potpisuje Svebor Mihael Jelić, a produkciju Ena Bašić. U filmu nastupaju redom mladi glumci, uglavnom naturščici: Patrik Gregurec, Mislav Živković, Tin Blagojević, Lena Medar, Lana Bogović, Luna Pilić u glavnim ulogama a u sporednim ulogama čak profesionalni glumci Goran Grgić, Dado Ćosić, Ksenija Marinković, Ozren Grabarić.