Preskočite na glavni sadržaj

Violončelistička svečanost 1. veljače u Hrvatskom glazbanom zavodu

Koncert nagrađenih mladih glazbenika sa međunarodnog violončelističkog natjecanja Antonio Janigro započet će u 12:00 sati, a u večernjim satima, od 20:00, uslijedit će koncert 'In memoriam Michael Flaksman'.
vrijeme: 01.02.2020.
mjesto: Zagreb, HGZ, Gundulićeva 6a
url: https://www.janigro-competition.org/

Na koncertu prvonagrađenih u 12:00 sati nastupit će najbolji mladi violončelisti do 20 godina koje je ocjenjivački sud u sastavu Mihaela Čuljak (Hrvatska), Milan Hudnik (Slovenija), Fanny Nemeth Weiss (Mađarska), Hannah Suhyoung Eichberg (Koreja–Njemačka) i Alexander Gebert (Finska–Njemačka) odabrao kao najbolje među čak 140 mladih violončelista koji su boravili u Zagrebu proteklih sedam dana.

Sudjeluju: Petar Đula Vrbanić, Hrvatska; Ji Eon Lee, Koreja; Minjae Kim, Koreja; Fryderyk Midor, Poljska; Elena Danbin Lee, Koreja; Ye Nah Sung, Koreja; Alvaro Lozano Cames, Španjolska; Eleonora Testa, Italija; Ella Schmalzl, Austrija.

U 20:00 sati održat će se koncert In memoriam Michael Flaksman posvećen nedavno preminulom violončelistu, studentu Antonija Janigra, a potom i njegovu asistentu i nasljedniku na visokoj glazbenoj školi u Suttgartu Michaelu Flaksmanu (3.5.1946. — 18.10.2019.).

Requiem za tri violončela i klavir Davida Poppera izvest će Monika Leskovar, Enrico Dindo i Snježana Stefanović, koji uz Laurencea Lessera i Jens Petera Maintza čine ocjenjivački sud 7. Međunarodnog violončelističkog natjecanja Antonio Janigro koje započinje u nedjelju 2. veljače.

Na koncertu će nastupiti i ansambl Zagrebačkih solista kojeg je Antonio Janigro utemeljio prije više od 65 godina uz pobjednika 11. natjecanja Antonio Janigro Junior Izaka Hudnika u izvedbi Haydnovog Koncerta za violončelo u D–duru, br. 2.