Preskočite na glavni sadržaj

'Zagrebački ekvinocij', generacijski film o zagrebačkim alternativcima u kinima

Film "Zagrebački ekvinocij" Svebora Mihaela Jelića, koji se najavljuje kao generacijska komedija koja na autentičan način prikazuje zagrebački alternativni noćni život 13. veljače počinje igrati u hrvatskim kinima.
vrijeme: 13.02.2020.

Nastao gotovo bez budžeta, u produkciji zagrebačkog neformalnog produkcijskog kolektiva CEFGI, film je prošle godine bio jedno od najvećih i najugodnijih iznenađenja Pulskog filmskog festivala, ističe njegov distributer, 2i Film.

Prema Društvu hrvatskih filmskih kritičara taj film o skupini prijatelja koji iskoriste proljetni ekvinocij da bi organizirali veliki tulum u stanu u centru Zagreba proglašen je četvrtim na top ljestvici kritičara u prošloj godini.

U središtu priče je skupina prijatelja koji odlučuju iskoristiti proljetni ekvinocij kao izgovor za organizaciju velikog tuluma u legendarnom stanu u centru Zagreba.

"Svi koji su odrastali i odrastaju u Zagrebu imat će priliku prepoznati kultne momente kao što su kupovanje pića u kasne sate na Glavnom kolodvoru, cuganje na Opatovini, trčanje na noćne tramvaje, koncerti u Močvari, okupljanja kod Džamije", napominje se u najavu.

Originalnu istoimenu pjesmu za film napisao je Miki Solus, koji se i kao lik pojavljuje u filmu.

Jelić potpisuje i scenarij filma, a produkciju Ena Bašić.

Glume mladi glumci, uglavnom naturščici, Patrik Gregurec, Mislav Živković, Tin Blagojević, Lena Medar, Lana Bogović, Luna Pilić u glavnim ulogama a u sporednim su profesionalni glumci Goran Grgić, Dado Ćosić, Ksenija Marinković, Ozren Grabarić. (Hina)