Preskočite na glavni sadržaj

Počinje arheološko istraživanje Stare gradske vijećnice u Splitu

Arheološko istraživanje Stare gradske vijećnice u Splitu počet će krajem tjedna u sklopu projekta "Palača života - grad mijena", koji se financira iz fondova Europske unije, najavljeno je u ponedjeljak iz splitske Gradske uprave.
vrijeme: 03.02.2020.

Ta se istraživanja provode radi otkrivanja i zaštite arheoloških slojeva i struktura prije radova na adaptaciji i uređenju zgrade Stare gradske vijećnice, navodi se u priopćenju.
Kako je objašnjeno, nakon završetka arheoloških istraživanja, u ožujku ove godine, u Staroj gradskoj vijećnici počet će adaptacija i unutarnje uređenje kako bi se ona odgovarajuće predstavila i stavila u funkciju razvoja jer dosad nije bila valorizirana kao građevina i mjesto važnijih događaja u povijesti grada.

Radovi u Staroj gradskoj vijećnici dio su aktivnosti strateškog projekta "Palača života – grad mijena / Palace of life – City of changes", to jest integriranog programa razvoja posjetiteljske infrastrukture stare gradske jezgre s Dioklecijanovom palačom. Taj program je krajem studenoga 2019. prijavljen na poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u sklopu ITU mehanizma, unutar Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.", stoji u priopćenju. (Hina)