Preskočite na glavni sadržaj

Raspisan Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2020.

Institut za suvremenu umjetnost Zagreb raspisao je Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2020., koja se dodjeljuje likovnim umjetnicima za kvalitetu, hrabrost i inovativnost, za umjetnička djela realizirana od 2019., priopćeno je u utorak iz Instituta. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2020.
prijava: 15.03.2020
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, i Zagreb; Muzej suvremene umjetnosti, Kino Europa
url: http://www.filmskemutacije.com/

Natječaj je raspisao Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb u suradnji s YVAA - Young Visual Artists Award, Residency Unlimited, New York i Trust for Mutual Understanding, New York; HULU – Split, Split i Galerijom S, Koprivnica.

Natječaj je namijenjen likovnim umjetnicima do 40 godina starosti, uključujući i one rođene 1980. godine ili kasnije, a dodjeljuje se za kvalitetu, hrabrost i inovativnost u umjetničkim djelima realiziranim ne prije 2019. ili 2020. godine. Natječaj je otvoren zaključno do nedjelje, 15. ožujka.

Dobitnik/ca Nagrade Radoslav Putar dobva osmotjedni boravak na rezidencijalnom programu u Residency Unlimited u New Yorku, samostalnu izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu tijekom 2021., produkciju multioriginalna djela u suradnji s Galerjom S iz Koprivnice, te mjesto u žiriju Nagrade Radoslav Putar 2021.

U obzir za natječaj dolaze djela izvedena u svim medijima likovnih umjetnosti: slikarstvu, kiparstvu, grafici, crtežu, instalacijama, fotografiji, videu, novim medijima i performanceu. Djela iz područja primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta i filma nisu uključena u natječaj.

Umjetnici se na Natječaj mogu prijaviti samostalno, a pravo prijedloga kandidata imaju i profesionalni djelatnici iz područja likovnih umjetnosti i/ili institucije. Prijavljeni kandidati ne moraju biti državljani Republike Hrvatske, ali njihov umjetnički razvoj i rad moraju biti vezani uz hrvatsku kulturnu scenu. (Hina)

Tekst natječaja:
http://www.institute.hr/