Preskočite na glavni sadržaj

Komedija 'Žene u crvenom' nova premijera osječkog HNK-a

Komedija Davora Špišića "Žene u crvenom" u režiji Damira Mađarića nova je premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), a bit će izvedena 7. veljače, najavili su u srijedu na konferenciji za novinare u tome kazalištu.
vrijeme: 07.02.2020.
mjesto: Karlovac
url: http://www.hnk-osijek.hr/

Intendantica HNK-a Dražena Vrselja ističe kako tjedan dana nakon premijere komedije "Škola za žene" ovo kazalište ulazi u novi premijerni projekt, ali da ova predstava nije u sklopu građanskog premijernog cikulsa, već je premijerna izvedba u okviru novog programa "Scena u sceni".

Želja nam je da osim velikih premijernih naslova, radimo i manje projekte, dodala je.

Redatelj Mađarić objašnjava kako predstava govori o četiri žene, od kojih su majka i kćer pale u ekonomsku krizu, životne prilike su ih natjerale da dignu kredite, što nije dobro krenulo, pa im banka konfiscira imovinu, a one se pobune i odluče uzeti stvar u svoje ruke.

To je jedna džumbus-komedija. Vesela, zanimljiva komedija, u kojoj ima šala, pjevanja i čudesnih obrata. Cijela stvar je u tome da smo taj tekst pretvorili u jednu veselu igru i vjerujem da ćemo iznjedriti odličnu predstavu, poručuje Mađarić.

Autor Špišić ističe kako se u predstavi "ispod prve razine smijeha", nalaze "neki vrlo ozbiljni problemi žena i općenito čovjeka danas, koji su se u posljednjih godina još više usijali, poput pohlepe, gramzivosti, gaženja dostojanstva, institucija koje zanemaruju obične ljude, o kojima bi se trebali brinuti".

U predstavi će nastupiti Anita Schmidt, Petra Bernarda Blašković, Antonija Pintarić i Ljiljana Krička-Mitrović.

Redatelj Mađarić ujedno je scenograf i kostimograf predstave, asistenti scenografa su Davor Molnar i Petra Mađarić,  a autori glazbe su Gordana Evačić i Miroslav Evačić. (Hina)

http://www.hnk-osijek.hr/