Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijave na EAVE radionice namijenjene hrvatskim i irskim filmskim producentima

Objavljen je poziv za prijave na EAVE radionice namijenjene hrvatskim i irskim filmskim producentima. Irski i hrvatski producenti mogu se prijaviti s projektom ili kao sudionici s ciljem profesionalnog usavršavanja. Rok za prijavu je 17. veljače 2020.!
prijava: 17.02.2020
U okviru programa Europske prijestolnice kulture 2020. ‒ Galway i Rijeka putem natječaja bit će izabrano pet irskih (primarno iz zapadne regije Irske, osobito Galwaya) te pet hrvatskih producenata (u prvom je planu područje grada Rijeke i Primorsko-goranske županije). Radionice će se održavati od 8. do 12. lipnja 2020. u Galwayu, te od 20. do 24. listopada 2020. u Rijeci i Opatiji.

 

EAVE je jednogodišnji program profesionalnog usavršavanja koji se sastoji od triju intenzivnih radionica s naglaskom na razvoju igranih i dokumentarnih filmskih projekata. Namijenjen je producentima koji već rade u filmskoj ili televizijskoj industriji te onima koji namjeravaju djelovati na europskoj razini putem koprodukcija ili umrežavanja. Također su moguće prijave profesionalaca iz srodnih industrija vezanih za rad na filmu kao što su pravo, financije, prodaja i distribucija.

 

Za potrebe prijave obavezno je ispuniti prijavni obrazac na engleskom jeziku koji se nalazi u tekstu poziva te uz to priložiti dokumente na engleskom jeziku koji su navedeni u obrascu. Obrazac i sve ostale informacije dostupni su na ovoj poveznici.

 

Zahvaljujući povezivanju gradova Galwaya i Rijeke u kontekstu ovogodišnjih europskih prijestolnica kulture, troškove smještaja, puta i kotizacije u Galway hrvatskih sudionika koji dolaze iz Rijeke i okolice subvencionirat će Grad Rijeka.

 

Radionicu organiziraju EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs (Bertrange, Luksemburg), Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske i Art-kino u partnerstvu s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Gradom Rijeka.

 

Izvor: HAVC