Preskočite na glavni sadržaj

Vlado Martek izlaže u ljubljanskoj Mestnoj galeriji

Izložba Vlade Marteka održava se u Mestnoj galeriji Ljubljana od 6. veljače do 5. travnja 2020., u sklopu kulturno-umjetničkog programa hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.
vrijeme: 06.02.2020.
mjesto: Ljubljana

Nudeći sveobuhvatan pregled djela Vlade Marteka od 1970-ih do danas, retrospektivna izložba s mnogim naslovima nastavlja i dopunjuje izdanje koje je postavljeno prošle godine u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU).

Ljubljanska izložba, koja se sadržajno razlikuje od hrvatske izložbe, prva je obuhvatnija prezentacija ovog međunarodno poznatog hrvatskog umjetnika u Sloveniji. Zahvaljujući izuzetno plodnom kreativnom stvaralaštvu, uvijek možemo pronaći nova Martekova djela koja su rijetko ili nikad izišla iz njegovog ateljea. Njegovi umjetnički počeci sežu u vrijeme grupe šestorice autora (1975.–1979.) koja je svoje aktivnosti provodila izvan galerijskih prostora, uglavnom na zagrebačkim ulicama, tražeći kontakt i dijalog sa slučajnim prolaznicima.

Kustosice izložbe su Alenka Gregorič i Ksenija Orelj.

Izložbu Vlade Marteka je financijski podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.

Izvor:
www.min-kulture.hr