Preskočite na glavni sadržaj

Započelo glasanje za četvrtu dodjelu nagrada Ambasador Elektroničke glazbe

Objavom nominacija u 35 kategorija, među kojima je 175 nominiranih projekata koje je predložilo 65 članova struke u suradnji s HGU DJ sekcijom, 11. veljače 2020. počelo je on line glasanje za četvrtu dodjelu nagrada Ambasador Elektroničke glazbe, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj.
prijava: 29.02.2020
url: http://www.ambasador.hr/online-glasanje
Svečana dodjela nagrade Ambasador za ostvarenja u 2019. godini, koju organizira udruga Klupska kultura, po prvi puta će se održati izvan Zagreba i to u Rijeci, u Pogonu kulture, 19. ožujka 2020. godine u sklopu „Mjeseca glazbe“ kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

 

Nagrada Ambasador se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana, a od ukupno 35 ovogodišnjih kategorija, 24 kategorije su nagrade publike te 11 nagrade struke. Primjerice, u kategoriji Open air festivala u 2019. godini nominirani su Sonus, Modem, Outlook, Dimensions i Sea Star, za DJ-a godine po izboru struke nominirani su DJ Jock, Insolate, Maja PA, Petar Dundov, Yakka, a među nominiranima u kategoriji Regionalnog festivala našli su se Exit, Lovefest, No Sleep, Sea Dance i Garden of Dreams. Za sve nominirane projekte i izvođače, sudionici i ljubitelji elektroničke scene mogu glasati putem linka http://www.ambasador.hr/online-glasanje do 29. veljače 2020. godine u 23:59 sati, a pobjednike će proglasiti Nadzorni odbor po završetku glasanja.

 

Ambasador je dinamična nagrada koja aktivno prati zbivanja na elektroničkoj glazbenoj sceni Hrvatske i svake se godine prilagođava brojem i vrstom kategorija kako bi potaknula stvaralaštvo u sektoru bogatom različitim profilima umjetnika i glazbenika. Ove se godine nagrada po prvi puta dodjeljuje u kategorijama „Vizualno rješenje godine“ i „Najperspektivniji bend/autorski projekt elektroničke glazbe“, ali i proširuje već postojeće žanrovske kategorije poput techno, house ili bass, uvođenjem kategorija mainstream, reggae/dub kategorije za selektora godine kao i izbor eclectic DJ-a za glazbenika s najsvestranijim setom.

 

HDS – ZAMP će kao partner projekta i ove godine pobjedniku kategorije Mladi DJ godine pokloniti jednogodišnju besplatnu licencu.

 

Ambasador je više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora. Nagrada odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, uključujući elektroničku glazbu aktivno u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske i čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške.

 

Otvoren je i poziv volonterima za pomoć u realizaciji četvrte dodjele nagrada Ambasador u Rijeci. Zainteresirani volonteri više informacija i način prijave za sudjelovanje mogu pronaći na linku http://www.ambasador.hr/aktualno/60-poziv-volonterima-za-prvi-rijecki-ambasador

 

Nagradu Ambasador podržavaju BURN Hrvatska, Ministarstvo kulture RH, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, HDS-ZAMP i HGU/HUZIP.