Preskočite na glavni sadržaj

Ljetna škola vertikalnog plesa i somatskog učenja 2020.

Otvorene su prijave za ljetnu školu vertikalnog plesa i somatskog učenja u organizaciji Umjetničke organizacije Histeria Nova, s rokom prijave 1. travnja 2020.
vrijeme: 07.07.2020.
prijava: 01.04.2020
mjesto: Nacionalni park Paklenica i Zadar
url: http://www.histerianova.com/

Škola vertikalnog plesa i somatskog učenja razvojni je program Umjetničke organizacije Histeria Nova koji se dijeli na tri programska pravca/modula:

 

1. Rezidencije somatskog pokreta za inozemne plesače (napredne) pod vodstvom Marije Šćekić

 

2. Radionice vertikalnog plesa (početnike i profesionalce) pod vodstvom recentnih koreogafa i plesnih pedagoga iz svijeta

 

3. Umjetničke suradnje i produkcije

1) Rezidencije: Usavršavanje međunarodnih vertikalnih profesionalnih plesača u polju somatskog plesa i prirodnog pokreta tijela (trajanje: 1-2 tjedna). Marija Šćekić je u tri godine okupila i educirala više od 150 profesionalnih i amaterskih plesača vertikalnog plesa iz EU i svijeta. U rujnu 2019. održana je prva takva rezidencija a tijekom 2020 održati će se još tri za za profesionalne vertikalne plesače iz Velike Britanije, Equadora i Francuske.

2) Radionice: Ljetna škola vertikalnog plesa i somatskog učenja pod vodstvom vodećih koreografa i profesionalnih vertikalnih plesnih umjetnika iz Europe, Kanade i SAD-a u trajanju od 5 dana. Prva od takvih održava se:

 

Vrijeme: od 7 – 11.srpnja 2020.g

Lokacija: Nacionalni park Paklenica i Zadar

Voditeljica/pedagog: Magalie Lanriot (Portugal)

Glavni rigger: David Greeves (Cornwall, V.B.)


Više...