Preskočite na glavni sadržaj

Galerija AMZ: Izložba projekta 'Prehistory Adventure'

Izložbom plakata 'Prapovijesna avantura', koja se otvara u četvrtak u zagrebačkoj Galeriji AMZ, Arheološki muzej predstavlja međunarodni projekt 'Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu'.
vrijeme: 13.02.2020.
mjesto: Zagreb; Galerija AMZ, Pavla Hatza 6
url: http://www.amz.hr/

Na izložbi će se predstaviti kulturna baština Donje Voće, Radenaca, Zreča te Turopolja, no fokus je na prezentaciji održivog razvoja te regije, odnosno potencijala i uključivanja u turističku ponudu.
 
Također, predstavljeni su načini na koji se to područje može uvrstiti u turističku ponudu putem inkorporacije rezultata dobivenih znanstvenim istraživanjima, organizacijom radionica, kampova i izložbi, osmišljavanjem novih tematskih putova te  turističkih proizvoda kao i upotrebom alata informacijsko-komunikacijskih tehnologija.
 
Projekt Prehistory Adventure provodi se u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija– Hrvatska za razdoblje od 2014. do 2020. i sufinancira ga Europski fond za regionalni razvoj (EFRR).
 
Temelji se na suradnji hrvatskih i slovenskih stručnjaka, koji su trebali definirati nove metodološke pristupe te osmisliti inovativne i interaktivne elemente za sveobuhvatnu interpretaciju pretpovijesti.
 
Projektni partneri su Općina Donja Voća, Općina Radenci, Općina Zreče, Odsjek za arheologiju Sveučilišta u Ljubljani te Muzej Turopolja, te će se nakon Zagreba, gdje će biti otvorena do 21. ožujka, izložba postaviti i na tim mjestima. (Hina)